Desert cheesecake cu lapte condensat caramel si fructe de padure

Postat de panacris in Torturi
16 Feb 2020 | 2280 vizualizari
Desert cheesecake cu lapte condensat caramel si fructe de padure

O altă variantă dulce-acrișoară a cheescake-ului. 

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • Biscuiți digestivi cu merișoare 330 g,
  • Unt 82%, cca. 200 g,
  • Dulceață de gutui 3 linguri.
  • Pentru cremă:
  • Brânză mascarpone 500 g,
  • Lapte condensate cu caramel 100 g,
  • Smântână pentru frișcă 200 ml,
  • Gelatină Dr. Oetker 1 plic,
  • Fructe de pădure congelate cca. 300 g.

Mod de preparare

Biscuții se sfărâmă sau se mărunțesc cu ajutorul robotului.

Între timp se topește untul împreună cu dulceața.

Într-un vas mare se pun biscuiții mărunțiți, untul topit cu dulceața, amestecându-se până ce se obține un aluat nisipos.

Blatul de biscuiți se pune într-o tavă cu pereții detașabili, se presează bine cu fundul unui pahar, apoi se dă la rece pentru cca. 30 de minute.

Gelatina se pune în 50 ml apă rece, apoi se pune la încălzit, fără să se ajungă la punctul de fierbere, apoi se lasă la răcorit.

Între timp se amestecă brânza mascarpone, laptele condensat, smântâna dulce și gelatina răcorită, până se obține o cremă spumoasă.

Jumătate din crema obținută se toarnă peste blatul de biscuiți, se presară fructele de pădure, apoi restul de cremă. Se lasă la rece cca. 60 minute, apoi se ornează cu fruucte de pădure după preferința fiecăruia.

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu lapte condensat caramel si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert tort cu crema de ciocolata si gem de zmeura - reteta nr. 900

Postat de mirela0911

Desert tort cu crema de ciocolata si gem de zmeura - reteta nr. 900

Blatul: Intr-un bol se omogenizeaza ingredientele uscate (faina, sare, zahar, cacao, praf de copt, bicarbonat de sodiu). Separat se mixeaza bine ouale cu uleiul, esenta de vanilie si iaurtul. Se...

Citeste continuarea

Tot cu crema de lamaie, frisca si mure

Postat de simona72

Tot cu crema de lamaie, frisca si mure

Pregatim o forma de chec in care am pus folie alimentara in asa fel incat sa treaca si peste marginile fomei de chec. Siropul de afine il amestecam cu apa si trecem piscoturile prin sirop. Crema...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2020, 15:22
bun bun
la 16.02.2020, 15:37
la 16.02.2020, 16:30
Bun, bun!
la 16.02.2020, 16:38
Zmeoaico ai dat-o de delicii ?
la 16.02.2020, 16:55

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking