Desert cheesecake cu merisoare si alune

Postat de panacris in Torturi
31 Dec 2019 | 1842 vizualizari
Desert cheesecake cu merisoare si alune

Trebuie să închei anul cu bine! De Craciun am cam lenevit, motivat :D, am fost răsfățată, acasă la părinții mei. Dar nu se putea să nu prepar chiar nimic. Așa că am făcut un dulce, așa mai de la oraș ;) Simplu, rapid și delicios! Una dintre rețetele de orășancă din seria Bunătăți pentru Crăciun! ;) Sărbători minunate în continuare! :-*

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • biscuți cu cacao cca. 400 g,
  • unt 200 g,
  • Pentru cremă:
  • mascarpone cca. 500 g,
  • brânză de vaci 500 g,
  • zahăr pudră după gust cca 100 g,
  • ouă de găină 4 bucăți
  • mersioare SanoVita cca. 200 g,
  • Pentru toping și decor:
  • Alune nesărate măcinate cca. 100 g.

Mod de preparare

Biscuiții se sfărâmă sau se mărunțesc cu ajutorul robotului. Între timp se topește untul. Într-un vas mare se pun biscuții mărunțiți, untul topit, amestecându-se până ce se obține un aluat nisipos. Blatul de biscuiți se pune într-o tavă cu pereții detașabili, se presează bine cu fundul unui pahar, apoi se dă la rece ptr cca. 30 de minute.

Între timp se amestecă brânza mascarpone, brânza de vaci, zahărul pudră și ouăle, până se obține o cremă spumoasă. Crema obținută se toarnă peste blatul de biscuiți, se presară merișoarele și alunele măcinate, apoi se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 25 minute la 180 grade.

Se servește rece, presărată cuu zahăr pudră, dacă o doriți mai dulce!

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu merisoare si alune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu ciocolata si gem de zmeura

Postat de CameliaComan

Tort cu ciocolata si gem de zmeura

Blat cacao: Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina cu cacaua si apoi o cernem. Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid in cel lichid si...

Citeste continuarea

Tort cu cacao si crema de caise

Postat de rocsi_1612

Tort cu cacao si crema de caise

Blatul: Ouale (de la temperatura camerei) le separam. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat si cand spuma nu se mai desprinde de vas incetam sa mai mixam....

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.12.2019, 16:43
Foarte bun...!
la 31.12.2019, 17:00
Delicios!
la 31.12.2019, 17:27
Aoleu ce ai avut cu Merisor ?
la 31.12.2019, 17:44
Ce bunătate!
Cleme )
la 31.12.2019, 18:25

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking