Ingrediente
- Pentru blat:
- biscuți cu cacao cca. 400 g,
- unt 200 g,
- Pentru cremă:
- mascarpone cca. 500 g,
- brânză de vaci 500 g,
- zahăr pudră după gust cca 100 g,
- ouă de găină 4 bucăți
- mersioare SanoVita cca. 200 g,
- Pentru toping și decor:
- Alune nesărate măcinate cca. 100 g.
Mod de preparare
Biscuiții se sfărâmă sau se mărunțesc cu ajutorul robotului. Între timp se topește untul. Într-un vas mare se pun biscuții mărunțiți, untul topit, amestecându-se până ce se obține un aluat nisipos. Blatul de biscuiți se pune într-o tavă cu pereții detașabili, se presează bine cu fundul unui pahar, apoi se dă la rece ptr cca. 30 de minute.
Între timp se amestecă brânza mascarpone, brânza de vaci, zahărul pudră și ouăle, până se obține o cremă spumoasă. Crema obținută se toarnă peste blatul de biscuiți, se presară merișoarele și alunele măcinate, apoi se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 25 minute la 180 grade.
Se servește rece, presărată cuu zahăr pudră, dacă o doriți mai dulce!
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu merisoare si alune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|