Desert cheesecake cu mure si dulceata de afine, fara zahar

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
5 Mai 2020 | 2837 vizualizari
Desert cheesecake cu mure si dulceata de afine, fara zahar

Ne plac foarte mult cheesecake-urile fara coacere, mai ales cele care au si fructe! De aceasta data am ales sa pregatesc o varianta fara zahar, pentru ca ne dorim sa nu iesim prea pufosi dupa atata timp petrecut in casa. Crema nu este foarte dulce, chiar are o tenta acrisoara cea cu mure, iar dulceata de afine fara zahar completeaza perfect desertul. Il puteti pregati chiar si de Paste, daca nu sunteti fani pasca. Si nu necesita mult timp:

Ingrediente

  • Pentru blat:
    • 250 gr biscuiti digestivi fara zahar
    • 120 gr unt
    • 1 lingura rasa indulcitor dulcisor (sau 1 lingura zahar
    • 4 linguri lapte
    • 1 lingurita vanilie
    Pentru crema:
    • 300 gr crema de branza (mascarpone)
    • 200 ml smantana pentru frisca
    • 2 linguri rase indulcitor (2 linguri zahar)
    • 100 gr banuti de ciocolata alba cu indulcitor
    • 2 lingurite vanilie
    • 150 gr mure + 1 lingura indulcitor + 1 lingurita cu varf amidon
    • 150 gr dulceata de afine cu indulcitor + 1 lingura amidon

Mod de preparare

Blatul:  Biscuitii macinati ii amestecati cu untul topit, vanilia, laptele si indulcitorul. Asezati pe un platou un inel detasabil de 20 cm, puneti crusta si o apasati bine cu fundul unui pahar.  Dati la frigider.

Crema: Murea o blendati, apoi o treceti prin sita. Amestecati piureul de mure cu indulcitorul si amidonul, puneti pe foc pana se ingroasa.  Il dati deoparte, il lasati sa se raceasca. Ciocolata alba o topiti pe baie de aburi. Frisca rece o mixati cu indulcitorul putin, nu de tot. Adaugati crema de branza peste frisca, vanilia si mixati pana devine usor spumoasa.  Puneti ciocolata topita, mai mixati putin, pana obtineti o consistenta cremoasa. In jeleul de mure rece, puneti 2 linguri cu varf din crema de branza, amestecati bine. Scoateti crusta de la frigider, puneti un strat subtire din crema alba, apoi crema de mure si restul de crema alba. Dati la rece. Dulceata de afine o amestecati cu amidonul, le puneti pe foc pana se ingroasa putin. Scoateti cheesecake-ul de la rece, puneti deasupra dulceata si o intindeti usor. Dati la rece 3-4 ore, apoi indeparatati inelul, portionati si serviti.  Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu mure si dulceata de afine, fara zahar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura Bounty

Postat de merisor67

Prajitura Bounty

De aici m-am inspirat: http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-bounty-56162.html  Pentru blat , mixam bine untul cu zaharul si putina sare pana devine cremos, apoi adaugam ouale unul...

Citeste continuarea

Desert placinta impletita cu branza, pere si mere

Postat de oanapl

Desert placinta impletita cu branza, pere si mere

Aluatul: Cerni făina într-un bol. Pui sarea, zahărul, drojdia și amesteci cu o lingură. Încorporezi untul topit și ușor călduț, oul, esența de vanilie, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.05.2020, 18:28
Treaba asta cu ''fara zahar'' este o optiune, desi nu-s o mare mancacioasa de dulciuri le prefer dulci, dar cum gusturile nu se discute, fiecare face dupa propriul gust. In rest la superlativ tot ce iese din mainile tale. Bravo !
la 05.05.2020, 18:29
la 05.05.2020, 18:43
Cleme, asta asa este. Noi in general nu mancam prajurile prea dulci, cel putin pe mine ma ustura pe gat, nu stiu de ce. Si o bucataica de ciocolata daca este prea dulce, nu mai mananc. Iar varianta cu indulcitor ma incanta, pentru ca, parintii sotului ambii au diabet (socrul nu mai este, dar a avut) si sigur este predispus si sotul si el cam trage cu dulcele, de asta mai aleg varianta asta. A mai stat pe aici si soacra o perioada si atunci chiar am incercat sa fac mai mult cu indulcitor, sa poata manca si ea. Dar este clar, fiecare face cum ii place, ceea ce mi se pare normal!
la 05.05.2020, 19:08
la 05.05.2020, 19:24
Mama are diabet dar nu suporta indulcitoarele, prefera sa nu manance dulce sau gusta rar ceva dulce, cum zice ea ''in necazul diabetului'', cafeaua o bea amara. Si cum am zis fiecare isi adapteaza retetele in asa fel incat sa le poata manca.

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking