Ingrediente
Blat:
- 200 gr piscoturi
- 80 gr unt
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingura cacao
Umplutura:
- 250 gr branza de vaci
- 200 gr crema philadelphia
- 100 gr mascarpone
- 100 gr crema de cocos
- 100 gr zahar pudra
- 3 oua
- 2 piersici coapte
- coaja rasa de la o lamaie
- 2 linguri zeama de lamaie
- 2 lingurite vanilie
Decor:
- 2 piersici
- 2 linguri zahar
- 10 gr unt
Mod de preparare
Blat: Marunteste piscoturile la blender, apoi amesteca-le cu scortisoara si cacaua.
Adauga apoi untul topit si amesteca bine
Pune amestecul intr-o tava de tort cu pereti detasabili de 22 cm si preseaza bine
Umplutura: Amesteca intr-un bol branza de vaci, crema philadelphia, mascarpone si crema de cocos. Mixeaza-le cu zaharul pudra, coaja de lamaie si vanilia.
Curata piersicile si mixeaza-le apoi la blender impreuna cu zeama de lamaie, pana obtii un piure fin. Adauga piureul in castronul cu branza.
Bate ouale si pune-le in compozitie.
Mixeaza totul bine ca sa obtii o crema fina si uniform amestecata.
Rastoarna umplutura peste blatul de biscoturi din tava si coace cheesecake-ul la 170 de grade pentru 40 de minute, pana compozitia e inchegata bine. Scoate apoi tava din cuptor si lasa-l la racit.
Decor: Taie piersicile, cu tot cu coaja, in felii subtiri. Unge o tigaie mai mare cu unt, presara zaharul si pune feliile de piersici. Pune tigaia pe foc potrivit pana ce zaharul se topeste si incepe sa se caramelizeze usor.
Intoarce feliile si pe partea cealalta si mai lasa-le sa se inmoaie 2-3 minute.
Ia tigaia de pe foc si asaza apoi feliile de piersici peste cheesecake, apoi pune-l la frigider pentru 2-3 ore, sa se raceasca bine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|