Desert cheesecake cu visine, fara coacere

Postat de RODIMUR in Torturi
19 Iun 2018 | 10600 vizualizari
Desert cheesecake cu visine, fara coacere

Vă propun acum o rețetă ușoară, fără coacere, cu ingrediente naturale și sănătoase: o prăjitură cu blat din biscuiți, brânză dulce de vaci și vișine (atât proaspete cât și din dulceață). Tava în care am preparat prăjitura are diametrul de 22 cm. Nu am socotit ca timp de preparare, răgazul în care prăjitura trebuie să stea la frigider.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 grame de biscuiți simpli
  • 2 linguri de zahăr tos fin
  • 100 grame de unt
  • Pentru cremă:
  • 500 grame de brânză dulce de vaci (scursă bine)
  • 4 linguri de zahăr tos fin
  • 150 ml de smântână grasă
  • 2 plicuri de vanilie
  • coaja răzuită de la 1/2 lămâie
  • vișine din 1/2 borcan de dulceață (sau din compot, dar fără sâmburi)
  • Pentru jeleul de vișine:
  • 500 grame de vișine proaspete
  • 200 grame de zahăr tos
  • 2 linguri de amidon alimentar
  • 200 ml de apă

Mod de preparare

Mai întâi se prepară blatul. Se sfărâmă biscuiții și se mixează cu zahărul tos, și cu untul topit, până ce se obține o pastă omogenă, bine legată, care se pune și se nivelează într-o formă de copt cu pereții detașabili, după care se dă la frigider, ca să se întărească.

Între timp, se prepară crema. Se mixează brânza dulce de vaci (bine scursă) cu: smântâna, zahărul, vanilia și coaja răzuită de lămâie, până ce se obține o cremă omogenă. Se dă crema la frigider, până ce va fi gata și jeleul de vișine.

Se spală vișinele, se scurg de apă, se curăță de sâmburi și se adaugă zahărul, amidonul alimentar și apa. Se dă crăticioara la foc mic și se amestecă întruna, până ce se îngroașă compoziția și nu mai este tulbure, ci colorată și lucioasă.

Se dă la răcit jeleul de vișine, pe o baie de apă rece.

Se scoate blatul din frigider, se toarnă deasupra o jumătate din compoziția de cremă de brânză, peste care se pun vișinele din dulceață, scurse de sirop. Se toarnă și cealaltă jumătate din compoziția de cremă și deasupra se toarnă jeleul de vișine, răcit complet.

Se dă tava la frigider pentru câteva ore, eventual, până a doua zi, când se desprinde cu grijă, de jur-împrejur, cu lama subțire a unui cuțit, se desfac încet pereții detașabili ai formei în care a stat prăjitura, se porționează și se servește rece.

Se ține la frigider, până ce se termină, pentru că ingredientele sunt ușor alterabile la căldură.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu visine, fara coacere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cheesecake la rece cu visine si ciocolata

Postat de katty

Desert cheesecake la rece cu visine si ciocolata

Sfaramam biscuitii si ii punem intr-un castron. Peste ei punem untul topit, racit la temperatura camerei. Amestecam pana obtinem un aspect nisipos. Punem biscuitii intr-o forma de tarta si cu...

Citeste continuarea

Desert cheesecake rece cu ciocolata si visine

Postat de Oana

Desert cheesecake rece cu ciocolata si visine

Blat : Marunteste biscuitii intr-un mini-robot, adauga apoi cacaua si untul topit si mixeaza putin pana se incorporeaza bine Pregateste o forma de tort cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.06.2018, 15:01
la 19.06.2018, 15:03
Foarte bun!
la 19.06.2018, 15:06
Mulțumesc frumos, Mimi!
la 19.06.2018, 15:07
Îți mulțumesc frumos, Cristinuța!
la 19.06.2018, 15:23

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking