Desert cheesecake rece cu ciocolata si visine

Postat de Oana in Torturi
19 Iun 2017 | 18056 vizualizari

Un desert rapid, racoritor si delicios si mai ales perfect pentru zilele toride de vara! Nu este nevoie sa dati drumul la cuptor, este un desert fara coacere!  Reteta video, pas cu pas, o gasiti mai sus!

Ingrediente

  • Blat:
  • 250 g biscuiti digestivi
  • 2 linguri cacao
  • 100 g unt
  • Crema:
  • 500 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 gr zahar pudra
  • 10 g gelatina granulata
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 100 gr ciocolata neagra + 100 ml frisca lichida
  • 200 g visine fara samburi scurse bine
  • Jeleu:
  • 200 gr visine
  • 100 gr zahar pudra
  • 5 g gelatina

Mod de preparare

Blat:

  • Marunteste biscuitii intr-un mini-robot, adauga apoi cacaua si untul topit si mixeaza putin pana se incorporeaza bine

  • Pregateste o forma de tort cu pereti detasabili de 22 cm si tapeteaz-o cu hartie de copt

  • Rastoarna biscuitii si preseaza-i bine pe fundul formei

  • Pune forma de tort la frigider pana pregatesti umplutura

Crema:

  • Incalzeste 100 ml frisca lichida si pune-o apoi peste ciocolata rupta, apoi omogenizeaza bine compozitia si las-o deoparte sa se raceasca.

  • Hidrateaza gelatina cu 100 ml apa rece si apoi topeste la bain marie pana devine lichida.

  • Mixeaza frisca lichida cu jumatate din zaharul pudra pana se intareste putin.

  • Adauga apoi mascarpone rece, putin cate putin si restul de zahar pudra. Mixeaza pana obtii o crema omogena si adauga vanilia.

  • Toarna usor gelatina in crema si incorporeaza bine.

  • Imparte crema in doua boluri, putin mai mult intr-unul si pune ciocolata topita in bolul cu mai putina crema si omogenizeaza usor.

Asamblare:

  • Scoate blatul de biscuiti din frigider si rastoarna crema de ciocolata, presara apoi 200 gr de visine si pune crema alba

  • Pune cheesecake-ul la frigider pana pregatesti jeleul de visine

Jeleu:

  • Hidrateaza gelatina cu 50 ml suc de visine sau apa

  • Pune visinele intr-o craticioara si adauga zaharul pudra, apoi pune totul pe foc si fierbe cateva minute.

  • Mixeaza totul cu un blender vertical pana obtii un piure fin si adauga gelatina in compozitia calda.

  • Amesteca bine si lasa-l putin la racit, apoi rastoarna peste cheesecake si pune din nou la frigider pentru minim 4 ore

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake rece cu ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cheesecake la rece cu visine si ciocolata

Postat de katty

Desert cheesecake la rece cu visine si ciocolata

Sfaramam biscuitii si ii punem intr-un castron. Peste ei punem untul topit, racit la temperatura camerei. Amestecam pana obtinem un aspect nisipos. Punem biscuitii intr-o forma de tarta si cu...

Citeste continuarea

Desert cheesecake rece cu ciocolata si visine

Postat de oanapl

Desert cheesecake rece cu ciocolata si visine

Blat: Măruntești biscuiții într-un robot / blender, adaugi untul topit și mixezi puțin până se încorporează bine. Pui o formă cu pereți detașabili sau un inel...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.06.2017, 14:22
la 19.06.2017, 14:29
la 19.06.2017, 14:42
Foarte frumos si cu siguranta si foarte bun!
la 19.06.2017, 15:24
Woooow, ce deliciu! Imi place mult de tot!
la 19.06.2017, 15:48
Delicios!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking