Ingrediente
- Pentru crusta
- 200 g de biscuiti digestivi
- 50 g de unt
- Pentru cheesecake
- 1 plic de gelatina
- 50 ml de apa rece
- 500 g branza de vaci
- 100 g de zahar
- 200 g smantana
- 200 g smantana dulce, pentru frisca
- 1 ciocolata amaruie Poiana
- dulceata de visine
- cacao
Mod de preparare
Blatul
Biscuitii se macina marunt. Se pot marunti si intr-o punga, cu sucitorul.
Untul se topeste si se adauga la biscuitii zdrobiti. Se amesteca bine.
Amestecul se pune intr-o forma de tort cu hartie de copt. Se da la rece.
Crema
Gelatina se hidrateaza 5 minute in 50 de ml de apa. Se incalzeste putin la microunde, cat sa se dizolve.
Ciocolata se topeste pe baie de aburi.
Se bate frisca. Se amesteca cu branza, smantana, gelatina, ciocolata si zaharul.
In compozitie se poate pune si dulceata de visine.
Asamblare
Se toarna compozitia peste blatul de biscuiti.
Se pune un strat de visine din dulceata si se pudreaza cu cacao.
Se orneaza cu frisca si bucati de ciocolata si se da la rece peste noapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake fara coacere Padurea Neagra" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|