Desert cheesecake Tiramisu reteta

Postat de mirela0911 in Torturi
21 Mai 2017 | 4326 vizualizari
Desert cheesecake Tiramisu reteta

Gandiundu-ma la Tiramisu reţetă originală, plus ca am vazut reteta pe net si mi-am zis ca trebuie neaparat sa-l fac. Zis si facut cu ingredientele care le aveam la indemana. Un deliciu! Asa ceva sa tot mananci zi si noapte! :))

Ingrediente

Pt. crusta:

  • 170 g biscuiti Petit
  • 60 g unt topit
  • 200 g piscoturi

Pt. crema:

  • 2 cutii mascarpone Delaco
  • 80 g zahar pudra vanilat
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lg crema de ciocolata Nutella
  • 1 lg cacao

Pt. insiropat:

  • 200 ml apa
  • 2-3 lg zahar (dupa gust)
  • 1 lg Amaretto

Mod de preparare

Tiramisu reţetă originală

Se pregateste o tava rotunda cu pereti detasabili, se tapeteaza cu hartie de copt.

Biscuitii se macina, apoi se adauga peste ei untul topit. Se omogenizeaza bine apoi se toarna in tava. Se taseaza bine dupa care se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, timp de 10 minute. Se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Se prepara siropul din apa, zahar si amaretto. Piscoturile se scufunda pe rand in sirop si se asaza unul langa celalalt, peste crusta de biscuiti dupa ce acesta s-a racit.

Mascarponele se mixeaza cu zaharul pudra vanilat, esenta de vanilie iar apoi se adauga frisca lichida in doua reprize si se mixeaza pana se obtine o crema aerata, pufoasa si omogena. Se pastreaza cam 4-5 lg din crema, restul se toarna in tava peste piscoturi. 

Restul de crema se amesteca cu crema de ciocolata pana se omogenizeaza. Se traseaza forme deasupra cu ajutorul unui posh. Se pudreaza cu cacao si se da la rece cel putin 2 ore.

Se desface inelul detasabil, se indeparteaza cu grija si se transfera pe un platou. Se portioneaza si se serveste cu mare pofta.

Sa va fie de bine!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake Tiramisu reteta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert Tiramisu Cheesecake - reteta nr. 800

Postat de oanapl

Desert Tiramisu Cheesecake - reteta nr. 800

Se bagă biscuiții la robotul de bucătărie și se macină fin. Se adaugă cacaua și se omogenizează. Se adaugă untul topit și se omogenizează compoziția. Se pune un inel de tort pe un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.05.2017, 10:55
bun bun
la 21.05.2017, 11:05
la 21.05.2017, 11:28
yammi, ce bun si usor de facut, ma inscriu si eu la o feliuta , :">
la 21.05.2017, 12:23
wooow! arata bestial!
la 21.05.2017, 12:25
super

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking