Desert ciocolata de casa

Postat de RODIMUR in Dulciuri
2 Aug 2017 | 3249 vizualizari
Desert ciocolata de casa

Fac ciocolată de casă de aproape 45 de ani, de când eram în liceu, așa că aceasta este o rețetă care nu mai are nici un secret, pentru mine. Este o rețetă destul de scumpă, dar și cantitatea de ciocolată ce rezultă este mare.

Ingrediente

  • 500 grame lapte praf Rarăul (26% grăsime)
  • 100 grame cacao
  • 1 kg zahăr tos
  • 1 pachet de unt (200 grame)
  • 500 ml apă
  • esență de rom
  • unt pentru uns forma în care veți turna ciocolata

Mod de preparare

Se amestecă din timp laptele praf cu cacaua, având grijă să nu rămână cocoloașe. Această operațiune necesită mai mult timp și răbdare, așa că poate fi făcută cu o zi înainte de prepararea propriu-zisă a ciocolatei.

Într-o cratiță specială, folosită doar pentru prepararea dulciurilor, se pune zahărul tos și apa. Se pune cratița la foc iute, până ce rezultă un sirop bine legat, care cade bob pe farfurioara de încercare.

Când siropul este bine legat, se ia cratița de pe foc, se adaugă untul tăiat felii, pentru a se topi mai repede și se amestecă rapid pentru uniformizare.

După ce s-a topit untul, se ia treptat câte o lingură din amestecul de lapte praf și cacao și se încorporează în siropul cu unt topit, amestecând întruna, pentru a nu se forma cocoloașe. 

După ce s-a încorporat toată cantitatea de lapte praf cu cacao, se mai amestecă bine pentru a fi siguri că nu există cocoloașe (care s-ar vedea foarte urât, albicios, atunci când ciocolata se va întări) și apoi se adaugă esență de rom, după gust și după preferință. Cine nu vrea, poate renunța la această esență.

Se toarnă compoziția de ciocolată într-o tavă, sau într-un platou uns, în prealabil, cu unt, sau în diferite forme (chiar de bomboane de ciocolată, dacă aveți) și se dau la răcoare (nu la frigider, pentru că este caldă) ca să se întăreasca până a doua zi.

A doua zi, ciocolata va fi tăiată/porționată în formele dorite și pusă, în recipiente închise ermetic, la frigider.

Cine vrea, poate adăuga în timpul preparării (sau al turnării) ciocolatei, alune (de oricare).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert fursecuri cu portocale si migdale

Postat de rocsi_1612

Desert fursecuri cu portocale si migdale

Intr-un bol puneti iaurtul, untura si oul. Le mixati, apoi adaugati indulcitorul pudra si mixati pana obtineti o consistenta cremoasa. Adaugati coaja rasa de portocala, esenta si sarea. Intr-un...

Citeste continuarea

Desert ciocolata de casa cu fistic fara zahar

Postat de rocsi_1612

Desert ciocolata de casa cu fistic fara zahar

Intr-un vas puneti apa si indulcitorul. Transferati pe foc, amestecati pana indulcitorul este complet topit. Lasati sa dea 4-5 clocote, apoi adaugati untul taiat cuburi si amestecati pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.08.2017, 22:06
la 02.08.2017, 22:07
Motănel drăguț! Mulțumesc pentru apreciere!
la 02.08.2017, 22:18
Yammy!
la 02.08.2017, 22:20
Buna mai este
la 02.08.2017, 22:20
Merci, Ștefania!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking