Desert ciocolata de casa

Postat de diaconta in Dulciuri
5 Oct 2017 | 4379 vizualizari
Desert ciocolata de casa

O reţetă pe care cred că aţi încercat-o măcar o dată. Mai ales că nu e nimic complicat. Eu am pregătit-o pentru că zilele trecute mama avusese poftă de ciocolată şi nu am avut în casă decât ciocolată amăruie, 72% cacao, ciocolată pe care o folosesc la prăjiturit.   Eu am folosit nişte forme de silicon primite în dar de la două prietene dragi, pentru a obţine forme individuale, dar se poate pune la fel de bine într-o tavă (nu foarte mare, dacă o vreţi ceva mai înalta) şi apoi s-o porţionaţi după ce s-a întarit putin.

Ingrediente

  • 250 g lapte praf
  • 160 g unt 82% grasime
  • 150 ml apa
  • 180 g zahar (200 g daca doriti sa fie mai dulce)
  • 60 g cacao
  • Vanilie
  • Puţina sare
  • Alune nesarate, stafide

Mod de preparare

Laptele praf l-am cernut împreuna cu cacaua.

Am pus apa împreuna cu zaharul într-o cratita, pe foc, sa fiarba.

Am amestecat ca zaharul sa se topeasca pâna ce începe sa fiarba, apoi nu am mai amestecat. Am lasat sa fiarba aproximativ 8 minute, adica pâna ce am obtinut un sirop vâscos care se prelinge mai greu de pe lingura.

Am luat vasul de pe foc si am adaugat untul moale. Am amestecat pâna ce untul s-a topit. Am pus vanilia si am turnat siropul peste laptele praf si cacao.

Am amestecat energic pentru a obtine o compozitie omogena.

Am adaugat sarea si vanilia. Sarea va intensifica gustul dulce.

Am adaugat alunele si stafidele si am pus ciocolata în formele pregatite, pe care le-am uns cu putin ulei, pentru a le scoate mai usor.

Le-am pus la frigider. Dupa aproximativ o ora, le-am putut servi.

 

Sa aveţi poftă !!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert fursecuri cu portocale si migdale

Postat de rocsi_1612

Desert fursecuri cu portocale si migdale

Intr-un bol puneti iaurtul, untura si oul. Le mixati, apoi adaugati indulcitorul pudra si mixati pana obtineti o consistenta cremoasa. Adaugati coaja rasa de portocala, esenta si sarea. Intr-un...

Citeste continuarea

Desert ciocolata de casa cu fistic fara zahar

Postat de rocsi_1612

Desert ciocolata de casa cu fistic fara zahar

Intr-un vas puneti apa si indulcitorul. Transferati pe foc, amestecati pana indulcitorul este complet topit. Lasati sa dea 4-5 clocote, apoi adaugati untul taiat cuburi si amestecati pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.10.2017, 21:01
Cam buna draga mea, cam buna !
la 05.10.2017, 21:06
Tare buna nici mie nu imi place foarte dulce. Ce pofta mi-ai facut :">
la 05.10.2017, 21:29
Laura,dar tu mie de cate ori
la 05.10.2017, 21:29
Cleme,cam buna,dar acum n-am nici eu ))))
la 05.10.2017, 21:41
Am eu lapte praf....)

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking