Ingrediente
- 250 g lapte praf
- 160 g unt 82% grasime
- 150 ml apa
- 180 g zahar (200 g daca doriti sa fie mai dulce)
- 60 g cacao
- Vanilie
- Puţina sare
- Alune nesarate, stafide
Mod de preparare
Laptele praf l-am cernut împreuna cu cacaua.
Am pus apa împreuna cu zaharul într-o cratita, pe foc, sa fiarba.
Am amestecat ca zaharul sa se topeasca pâna ce începe sa fiarba, apoi nu am mai amestecat. Am lasat sa fiarba aproximativ 8 minute, adica pâna ce am obtinut un sirop vâscos care se prelinge mai greu de pe lingura.
Am luat vasul de pe foc si am adaugat untul moale. Am amestecat pâna ce untul s-a topit. Am pus vanilia si am turnat siropul peste laptele praf si cacao.
Am amestecat energic pentru a obtine o compozitie omogena.
Am adaugat sarea si vanilia. Sarea va intensifica gustul dulce.
Am adaugat alunele si stafidele si am pus ciocolata în formele pregatite, pe care le-am uns cu putin ulei, pentru a le scoate mai usor.
Le-am pus la frigider. Dupa aproximativ o ora, le-am putut servi.
Sa aveţi poftă !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|