Desert ciocolata de casa cu apa de flori de portocal

Postat de ancutsa in Dulciuri
17 Iun 2020 | 285 vizualizari

Ciocolata de casă este un desert cu gust de copilărie, poate fi pregătit în multe variante. După ce am încercat-o cu cafea sau fistic, clasică sau sub formă de batoane, de data aceasta am aromat-o cu apă din flori de portocal, mi s-a părut deosebită.

Ingrediente

  • 130 g lapte praf,
  • 26 g cacao neagră (20 % grăsime),
  • 65 g zahăr,
  • 46 ml apă,
  • 65 g unt,
  • 1 linguriță apă din flori de portocal

Mod de preparare

Se cern laptele praf și cacaua și se amestecă.

Separat, se pregătește o tavă cu folie alimentară, să o avem la îndemână, pentru când vom turna ciocolata fierbinte.

 În continuare, timpul de lucru este alert, întrucât ciocolata se solidifică repede.

 Se pun la fiert, într-o crăticioară: apa, zahărul și apa din flori de portocal, se lasă să fiarbă, amestecând, până se topește zahărul, apoi se adaugă untul, moment în care va face spumă. Se dă focul mic, se amestecă des și se mai lasă să fiarbă aprox un minut.

Se încorporează amestecul de cacao și lapte praf, amestecând energic maxim un minut.

Se toarnă ciocolata fierbinte în tava pregătită cu folie alimentară, nivelând cu o spatulă.

Se învelește cu folia, presând cu o lavetă de bucătărie.

Se lasă la răcorit câteva minute pe masă, apoi se dă la frigider până la servire. Se porționează, după plac.

 

 

Poftă Bună!

Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/06/ciocolata-de-casa-cu-apa-din-flori-de.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ciocolata de casa cu apa de flori de portocal" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Retete similare

Desert tort cu migdale si flori

Postat de ancutsa

Desert tort cu migdale si flori

    Blatul: Se bat spumă albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul, se adaugă apa din flori de portocal, apoi treptat gălbenușurile, migdalele, praful de copt...

Citeste continuarea

Desert tort cu nuci, crema de unt si cirese

Postat de ancutsa

Desert tort cu nuci, crema de unt si cirese

  Pentru blat: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, se adaugă îndulcitorul, apoi gălbenuşurile, unul câte unul, amestecând cu mixerul. Apoi se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 17 %
599.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 17.06.2020, 14:31
Apetisanta ciocolata, dar n-am voie
la 17.06.2020, 15:26
Buni, multumesc frumos! Am pus mai putin zahar de data asta!
la 17.06.2020, 16:10
la 17.06.2020, 18:34
la 17.06.2020, 18:52
Cred că este foarte aromată...

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking