Desert ciocolata de casa cu migdale

Postat de merisor67 in Dulciuri
23 Mar 2017 | 3609 vizualizari
Desert ciocolata de casa cu migdale

Ciocolata de casă și salamul de biscuiți sunt dulciurile care mă duc cu gândul, cel mai ades, la copilărie. Cred că majoritatea, pe vremea aceea, servea aceste deserturi cel puțin de sărbători. Rapid de preparat, cu ingrediente puține și la îndemâna oricui. Cu timpul, rețetele s-au îmbunătățit, adăugându-se ingrediente care, pe atunci, nu prea se găseau: fructe confiate, semințe de toate felurile, sau diverse prafuri și arome. Eu am ales de data aceasta să prepar ciocolată de casă cu migdale, pentru că băieții mei consumă aproape zilnic migdale. Au citit ei că au multe proprietăți benefice organismului, dar dau și o senzație de sățietate. Rețeta este cea clasică, așa cum probabil o știe oricine, însă eu am pus ceva mai multă cacao.

Ingrediente

  • 250 g zahăr
  • 100 ml apă
  • un praf sare
  • 85 g cacao neagră
  • 250 g lapte praf integral
  • 125 g unt (82%)
  • 4 ml esență de rom (2 fiole)
  • 50 g migdale

Mod de preparare

Amestecăm bine, într-un vas, cacaua cu laptele praf sau le cernem împreună. Punem zahărul cu apa pe foc și le fierbem până obținem un sirop bine legat, puțin mai gros decât cel de la dulceață (cam 10 minute îl fierbem, de când îl punem pe foc). Adăugăm și un praf de sare, pentru accentuarea gustului. Ridicăm vasul de pe foc și adăugăm untul tăiat în bucăți mai mici. Amestecăm intens până la topirea untului și la omogenizarea compoziției. Adăugăm esența de rom și turnăm imediat siropul, peste amestecul de lapte praf și cacao. Amestecăm rapid și omogenizăm compoziția, apoi adăugăm migdalele. Eu am ales să pun ciocolata în forme de brioșe, pentru a-i da un aspect mai plăcut și pentru a o avea direct porționată. La baza formelor, am adăugat și câteva migdale tăiate. Ungem formele cu ulei, dacă dorim ca ciocolata să fie lucioasă, sau le umezim cu apă rece, pentru a se desprinde ciocolata ușor. Le umplem rapid cu compoziția de ciocolată și le dăm la frigider pentru câteva ore bune, pentru a se întări. Dacă nu mai avem răbdare sau avem musafiri și vrem ciocolata rapid închegată, dăm formele la congelator pentru 30 de minute (eu așa am făcut). Este foarte bună și o recomand cu drag, tuturor iubitorilor de ciocolată! După cum se vede și în poze, nu iese o ciocolată foarte tare ca și cea din comerț, este ușor cremoasă, dar bine legată.

Să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ciocolata de casa cu migdale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Retete similare

Desert fursecuri cu portocale si migdale

Postat de rocsi_1612

Desert fursecuri cu portocale si migdale

Intr-un bol puneti iaurtul, untura si oul. Le mixati, apoi adaugati indulcitorul pudra si mixati pana obtineti o consistenta cremoasa. Adaugati coaja rasa de portocala, esenta si sarea. Intr-un...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de lamaie, migdale si cacao

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu crema de lamaie, migdale si cacao

Blatul: Separati ouale, puneti albusurile intr-un bol. Le mixati cu un praf de sare pana se spumeaza, apoi adaugati indulcitorul treptat si mixati pana obtineti o bezea. Incorporati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.03.2017, 10:37
Ador ciocolata, iar a ta arata minunat!
la 23.03.2017, 10:37
Ce pofta
la 23.03.2017, 10:38
Mulțumesc, fete dragi!
la 23.03.2017, 10:39
wow ce bine arata , foarte buna
la 23.03.2017, 10:39
buna buna

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking