Ingrediente
- 250 grame de lapte praf Rarăul
- 50 grame de cacao
- 400 grame de zahăr tos
- 100 grame de unt
- 250 ml de apă
- 100 grame de pudră de migdale dulci
- 1 linguriță de esență de rom
- Pentru decor:
- 50 grame de migdale dulci, feliate
Mod de preparare
Mai întâi se amestecă foarte bine laptele praf și cacaua, chiar cu o zi înainte. Această operațiune cere mai mult timp, pentru că nu trebuie să rămână cocoloașe albe de lapte praf.
Se face un sirop bine legat din apă și zahăr. Când siropul curge bob, se ia cratița de pe foc și se adaugă untul feliat, ca să se topească mai repede.
Se adaugă apoi, puțin câte puțin, amestecul de lapte praf și cacao și când compoziția este uniformizată se adaugă și pudra de migdale.
Se omogenizează bine compoziția și la urmă se adaugă esența de rom.
Se toarnă ciocolata într-o formă unsă cu unt în prealabil și se decorează cu migdale feliate, după care se dă la răcoare, până ce se răcește complet și se întărește.
După ce ciocolata s-a răcit și întărit, ea poate fi porționată și pusă în recipiente închise ermetic. Se păstrează la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ciocolata de casa, cu migdale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (32)
|