Ingrediente
- 250 grame de lapte praf Rarăul
- 50 grame de cacao
- 400 grame de zahăr tos
- 100 grame de unt
- 250 grame de stafide aurii
- 250 ml de apă rece
- 2-3 linguri de ulei de alune de pădure
- Pentru decor:
- 50 grame de stafide aurii
Mod de preparare
Mai întâi se amestecă bine cacaua cu laptele praf, chiar cu o zi înainte, în așa fel încât să nu mai rămână cocoloașe de lapte praf, care s-ar vedea urât în ciocolată.
Se pune zahărul cu apa la fiert, la foc mediu și se face un sirop bine legat, care cade bob în farfurioara de probă. Atunci se ia cratița cu sirop de pe foc și se adaugă untul feliat, pentru a se topi mai repede.
După ce untul s-a topit, se adaugă amestecul de cacao și lapte praf, puțin câte puțin și se încorporează bine, ca să nu se formeze cocoloașe.
Se adaugă apoi: stafidele, uleiul de alune de pădure și se amestecă bine și repede (ca să nu se întărească ciocolata) până la omogenizare.
Când compoziția este omogenă, se toarnă într-o formă unsă cu unt în prealabil.
Se nivelează ciocolata la suprafață (dacă nu se ”așează” singură), folosind un cuțit cu lama unsă cu unt, după care se decorează cu stafidele păstrate cu acest scop.
Se dă ciocolata la rece și după ce se răcește/întărește complet, poate fi porționată, după preferință.
Se păstrează la rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ciocolata de casa, cu stafide aurii si aroma de alune de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|