Desert ciocolata in trei culori

Postat de RODIMUR in Dulciuri
19 Apr 2020 | 4111 vizualizari
Desert ciocolata in trei culori

Doream de mult timp să fac o astfel de ciocolată, încă dinainte de a cumpăra din cămară aceste tăvi semirotunde și iată că acum, dacă nu am făcut păști și cozonaci, le-a venit rândul, mai ales că aveam ingredientele la îndemână. Este o ciocolată destul de costisitoare, dar este foarte bună, aromată și aspectuoasă, așa că eu cred că merită preparată, măcar din când în când. A ieșit așa cum mi-am dorit, triplu aromată, în cele trei culori, un deliciu fin, exact ce trebuie pentru a îndulci puțin aceste sărbători pascale triste, cu spaime și neliniști... Am porționat foarte ușor această ciocolată în trei culori, respectând delimitările existente în aceste tăvi semirotunde, tare dragi mie, tăvi care mi-au fost de mare folos și atunci când am făcut șarlote tricolore. Deja mă gândesc și la alte arome (naturale, evident!) iar acum îmi pare rău că nu am putut decora porțiile de ciocolată cu pepite de ciocolată, pentru că nu aveam aceste ornamente la îndemână...

Ingrediente

  • Pentru ciocolata portocalie:
  • 150 ml de suc de portocale (de la două portocale)
  • coaja răzuită de la două portocale
  • 175-200 grame de lapte praf
  • 200 grame de zahăr tos
  • 50 grame de unt
  • Pentru ciocolata albă:
  • 150 ml de apă
  • 150 ml de lapte praf
  • 200 grame de zahăr tos
  • 50 grame de unt
  • 1 plic de vanilie
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • Pentru ciocolata de cacao:
  • 250 ml de apă
  • 250 grame de lapte praf
  • 400 grame de zahăr tos
  • 50 de grame de cacao
  • 100 grame de unt
  • 1 linguriță de esență de rom
  • Pentru uns:
  • ulei de alune de pădure

Mod de preparare

Mai întâi se pregătesc ingredientele pentru ciocolata cu cacao. Se amestecă foarte bine laptele praf cu cacaua, în așa fel încât să nu rămână cocoloașe care s-ar vedea foarte urât, dacă ar rămâne în produsul final.

Apoi se începe prepararea celor trei rânduri de ciocolată. Mai întâi aceea portocalie. Se spală bine două portocale și li se răzuiește fin coaja. Se storc cele două portocale, iar sucul lor se trece printr-o strecurătoare, pentru a reține eventualii sâmburi.

Se umezesc tăvile semirotunde și se învelesc cu folie alimentară, care se unge cu ulei de alune de pădure (sau cu unt topit).

Se face un sirop legat bine din sucul de portocale cu zahărul și când este gata, se ia de pe foc și se adaugă untul. Când untul s-a topit, se adaugă coaja răzuită de portocale, după care se încorporează laptele praf, amestecând întruna, pentru a nu rămâne cocoloașe.

După ce s-a încorporat uniform laptele praf, se toarnă compoziția de ciocolată portocalie, în cele două tăvi pregătite dinainte, așa cum am explicat mai sus.

Se dau cele două tăvi la răcoare, până ce se pregătește ciocolata albă. Se face un sirop bine legat din: apă, zahăr și vanilie. Când siropul este gata, se ia de pe foc și se adaugă untul. Când untul s-a topit, se încorporează laptele praf și se amestecă întruna, ca să nu rămână cocoloașe. La urmă se adaugă esența de vanilie și apoi compoziția se toarnă în mod egal în cele două tăvi, peste ciocolata cu gust de portocale. Se dau tăvile la răcoare și se trece la prepararea ciocolatei de cacao.

Se face un sirop bine legat din apă și zahăr și când este gata, se ia de pe foc și se adaugă untul. După ce se topește untul, se încorporează amestecul de lapte praf și cacao, cu mare grijă, ca să nu rămână cocoloașe. Când compoziția este omogenă, se adaugă esența de rom și ciocolata se toarnă în tăvi, peste celelalte două, portocalie și albă.

Se dau tăvile cu ciocolată la răcoare, până a doua zi, când se răstoarnă cu grijă pe planșetă și se scoate din folia alimentară. Se porționează ciocolata, după formele tăvilor și se dă la rece, în frigider, într-un vas închis etanș, ca să nu atragă alte mirosuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ciocolata in trei culori" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert cupcakes cu crema de lamaie si ganache de ciocolata in trei culori

Postat de CameliaComan

Desert cupcakes cu crema de lamaie si ganache de ciocolata in trei culori

Mixam ouale cu zaharul pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Adaugam o lingurita de esenta de lamaie si un plic de zahar vanilat. Mixam. Intr-un bol amestecam faina cu cacaoa iar...

Citeste continuarea

Desert chec cu aroma de cappuccino, cacao si vanilie, in trei culori

Postat de momo121

Desert chec cu aroma de cappuccino, cacao si vanilie, in trei culori

       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul pana devin lucioase, adaugam si galbenusurile unul cate unul si mixam pana le incorporam in compozitie....

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.04.2020, 23:50
Arata foarte bine!
la 20.04.2020, 00:21
Îți mulțumesc frumos, Madi!
la 20.04.2020, 01:47
la 20.04.2020, 01:48
Yumyy
la 20.04.2020, 02:13
Andreea,

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking