Desert cupcakes cu crema de lamaie si ganache de ciocolata in trei culori

Postat de CameliaComan in Prajituri
7 Mar 2018 | 5281 vizualizari
Desert cupcakes cu crema de lamaie si ganache de ciocolata in trei culori

Aceste briose sunt pregatite dintr-un aluat usor amarui, combinat cu o crema acrisoara de lamaie si cu ganache de ciocolata in 3 culori. Pentru si mai multa savoare, am adaugat si gem de caise. In pozele de prezentare o sa observati ca am dublat cantitatile. Am avut de pregatit si doua pachetele dulci pentru cativa pofticiosi. :) Am ornat si cateva briose cu crema de lamaie ramasa.

Ingrediente

  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat Dr Oetker
  • 50 g faina
  • 50 g cacao Dr Oetker
  • esenta de lamaie Dr Oetker
  • 1 lingurita ornamente ciocolata Dr Oetker
  • Crema de lamaie:
  • 1 plic crema de lamaie Dr Oetker
  • 3 linguri zahar pudra
  • 250 ml lapte rece
  • Ganache in 3 culori:
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 ciocolata neagra
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 varf cutit colorant rosu
  • Decor:
  • Ornamente Dr Oetker
  • Extra:
  • Gem de caise

Mod de preparare

Mixam ouale cu zaharul pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Adaugam o lingurita de esenta de lamaie si un plic de zahar vanilat. Mixam. Intr-un bol amestecam faina cu cacaoa iar apoi o cernem. Adaugam amestecul de faina si cacao in mixul de oua si zahar. Amestecam  pana la omogenizare. La final adaugam ornamentele de ciocolata si amestecam. Intr-o tava de briose punem hartiutele de briose. Adaugam 2-3 linguri cu varf din aluatul obtinut in fiecare forma de briosa. Le coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru 20-30 de minute. Le incercam cu o scobitoare. Le lasam sa se raceasca complet. 

Crema de lamaie: Punem laptele intr-un bol inalt. Adaugam crema de lamaie si 3 linguri de zahar. Mixam pana avem o crema cu o consistenta cremoasa. Pe spatele ambalajului aveti instructiunile de pregatire ale acestei creme delicioase care se prepara foarte rapid si usor.

Ganache de ciocolata neagra:

Tocăm ciocolata in bucățele mărunte. Într-o oală mică punem 100 ml frișcă lichidă. Când a început sa fiarbă, tragem oala de pe foc și adăugăm bucățelele de ciocolată. Amestecăm continuu până se topește ciocolata. Lăsăm la frigider până se racește și se întărește puțin. Scoatem crema din frigider și o mixăm până se transformă într-o crema deschisă la culoare. O mai lăsăm 5 minute.

Ganache de ciocolata alba:

Tocăm ciocolata in bucățele mărunte. Într-o oală mică punem 100 ml frișcă lichidă. Când a început sa fiarbă, tragem oala de pe foc și adăugăm bucățelele de ciocolată. Amestecăm continuu până se topește ciocolata. Lăsăm la frigider până se racește și se întărește puțin. Scoatem crema din frigider și o mixăm până se transformă într-o crema deschisă la culoare. O mai lăsăm 5 minute în frigider.

Punem jumatate din ganache-ul alb obtinut intr-un alt bol. Adaugam colorantul rosu si amestecam pana la omogenizare.

Asamblare:

Scoatem miezul din briose cu o ustensila speciala pentru scos miezul din prajituri. 

Adugam o lingurita de gem de caise in fiecare briosa. Punem crema de lamaie intr-un pos. Umplem fiecare briosa cu aceasta crema.

Ornam cu cele 3 feluri de ganache. La final adaugam ornamentele de la Dr Oetker.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cupcakes cu crema de lamaie si ganache de ciocolata in trei culori" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta cu branza si visine

Postat de mirela0911

Placinta cu branza si visine

Foile: Intr-un bol se bat bine ouale cu praful de sare si zaharul. Se adauga apoi laptele si uleiul. Se amesteca bine apoi se toarna faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se rastoarna pe masa...

Citeste continuarea

Placinta dobrogeana

Postat de Bucataras

Placinta dobrogeana

Pasii de preparare : Pune drojdia uscata in apa calduta, adauga o lingurita de zahar si una de faina, ca sa se activeze, amesteca putin si lasa deoparte 10 minute, pana drojdia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.03.2018, 22:21
la 07.03.2018, 22:35
Arată minunat!
la 07.03.2018, 22:37
Îmi plouă în gură! Arată minunat și sunt delicioase!
la 08.03.2018, 00:22
frumoase
la 08.03.2018, 00:44
Felicitari,Camelya! Arata superb briosele tale! Ador aspectul!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking