Ingrediente
- 5 oua
- 100 g zahar
- 1 plic zahar vanilat Dr Oetker
- 50 g faina
- 50 g cacao Dr Oetker
- esenta de lamaie Dr Oetker
- 1 lingurita ornamente ciocolata Dr Oetker
- Crema de lamaie:
- 1 plic crema de lamaie Dr Oetker
- 3 linguri zahar pudra
- 250 ml lapte rece
- Ganache in 3 culori:
- 200 g ciocolata alba
- 200 ciocolata neagra
- 200 ml frisca lichida
- 1 varf cutit colorant rosu
- Decor:
- Ornamente Dr Oetker
- Extra:
- Gem de caise
Mod de preparare
Mixam ouale cu zaharul pana se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Adaugam o lingurita de esenta de lamaie si un plic de zahar vanilat. Mixam. Intr-un bol amestecam faina cu cacaoa iar apoi o cernem. Adaugam amestecul de faina si cacao in mixul de oua si zahar. Amestecam pana la omogenizare. La final adaugam ornamentele de ciocolata si amestecam. Intr-o tava de briose punem hartiutele de briose. Adaugam 2-3 linguri cu varf din aluatul obtinut in fiecare forma de briosa. Le coacem in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru 20-30 de minute. Le incercam cu o scobitoare. Le lasam sa se raceasca complet.
Crema de lamaie: Punem laptele intr-un bol inalt. Adaugam crema de lamaie si 3 linguri de zahar. Mixam pana avem o crema cu o consistenta cremoasa. Pe spatele ambalajului aveti instructiunile de pregatire ale acestei creme delicioase care se prepara foarte rapid si usor.
Ganache de ciocolata neagra:
Tocăm ciocolata in bucățele mărunte. Într-o oală mică punem 100 ml frișcă lichidă. Când a început sa fiarbă, tragem oala de pe foc și adăugăm bucățelele de ciocolată. Amestecăm continuu până se topește ciocolata. Lăsăm la frigider până se racește și se întărește puțin. Scoatem crema din frigider și o mixăm până se transformă într-o crema deschisă la culoare. O mai lăsăm 5 minute.
Ganache de ciocolata alba:
Tocăm ciocolata in bucățele mărunte. Într-o oală mică punem 100 ml frișcă lichidă. Când a început sa fiarbă, tragem oala de pe foc și adăugăm bucățelele de ciocolată. Amestecăm continuu până se topește ciocolata. Lăsăm la frigider până se racește și se întărește puțin. Scoatem crema din frigider și o mixăm până se transformă într-o crema deschisă la culoare. O mai lăsăm 5 minute în frigider.
Punem jumatate din ganache-ul alb obtinut intr-un alt bol. Adaugam colorantul rosu si amestecam pana la omogenizare.
Asamblare:
Scoatem miezul din briose cu o ustensila speciala pentru scos miezul din prajituri.
Adugam o lingurita de gem de caise in fiecare briosa. Punem crema de lamaie intr-un pos. Umplem fiecare briosa cu aceasta crema.
Ornam cu cele 3 feluri de ganache. La final adaugam ornamentele de la Dr Oetker.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cupcakes cu crema de lamaie si ganache de ciocolata in trei culori" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|