Desert prajitura cu crema de lime

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
19 Mar 2018 | 4903 vizualizari
Desert prajitura cu crema de lime

Cand este vorba de prajituri cu citrice, sunt prima care ma abonez la o feliuta, pentru ca iubesc aroma citricelor, dar mai ales, imi plac cremele putin acrisoare. Aceasta prajitura a fost perfecta pentru mine, pentru toata familia! Un rasfat perfect pentru cei dragi dar si pentru musafiri, deci sa o incercati si voi!

Ingrediente

  • Pentru blat:
    • 6 albusuri (sau 4-5 oua daca nu aveti albusuri)
    • 5 linguri zahar
    • 4 linguri ulei
    • 7 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 2 linguri zeama de lamaie
    • 2 lingurite vanilie
    • un praf de sare
    Pentru crema:
    • 600 ml lapte
    • 2 linguri zahar
    • 6 linguri amidon
    • 70 gr ciocolata alba
    • 60 gr unt
    • 1 lime
    In plus:
    • 3 linguri gem de caise
    • 120 ml frisca lichida
    • coaja rasa de lime
    • floricele din napolitana pentru decor

Mod de preparare

Blatul:  Albusurile le mixati spuma cu un praf de sare. Cand s-au intarit, adaugati zaharul, mixati bine, apoi uleiul. Adaugati faina, praful de copt, zeama de lamaie, vanilia si amestecati cu ajutorul unei palete, pana sunt toate incorporate. Impartiti compozitia in mod egal, in doua boluri. Ungeti cu ulei si tapetati cu faina, o tava de 22/22 cm. Turnati prima parte de compozitie, o introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 10 minute. La fel procedati si cu cealalta foaie de blat. Le lasati sa se raceasca.

Crema: Intr-o cratita amestecati laptele cu zaharul si amidonul. Transferati cratita pe foc, amestecati continuu cu un tel pana se ingroasa crema ca o budinca. Dati cratita deoparte, adaugati untul si ciocolata alba rupta bucatele. Amestecati bine. Acoperiti crema si o lasati sa se raceasca. Cand crema s-a racit, adaugati coaja rasa de lime si zeama. Tapetati cu hartie de copt tava in care ati copt blaturile. Asezati prima foaie de blat, o ungeti cu gem de caise. Puneti cam 2/3 din crema, o nivelati, asezati a doua foaie, restul de crema si o nivelati. Frisca lichida rece, o mixati spuma. Puneti frisca deasupra, o intindeti bine, apoi presarati coaja rasa de lime. Dati prajitura la rece 3-4 ore, apoi o portionati, decorati cu flori din napolitana si este gata de servit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu crema de lime" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu capsuni, ciocolata, frisca si lime

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu capsuni, ciocolata, frisca si lime

Blatul: Puneti albusurile intr-un bol, inclusiv pe cele de la ouale intregi. Presarati un praf de sare, le mixati. Cand devin spuma, adaugati zaharul, mixati pana obtineti o spuma lucioasa....

Citeste continuarea

Desert rulada cu cocos, lime si visine

Postat de rocsi_1612

Desert rulada cu cocos, lime si visine

Blatul: Intr-un bol separati ouale. Rasturnati si cele 3 albusuri peste albusurile din bol, presarati un praf de sare si mixati. Cand incep sa devina spumoase, adaugati indulcitorul si...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 19.03.2018, 19:44
Yami! Ce bine arată!
la 19.03.2018, 19:50
Si mie imi plac prajiturile acrisoare
la 19.03.2018, 20:00
Foarte mult îmi plac cremele cu gust de lămâie...!
la 19.03.2018, 20:08
la 19.03.2018, 20:17
Ce îmi place

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking