Pariziene cu dulceata de nuci verzi

Postat de mirela0911 in Prajituri
8 Mai 2015 | 2954 vizualizari
Pariziene cu dulceata de nuci verzi

De ceva vreme ma tot gandeam cum as putea sa folosesc dulceata de nuci verzi altfel decat ca atare. Initial am vrut sa fac un cozonacel, dar in timp ce framantam aluatul, mi-am schimbat optiunea! Au iesit niste pariziene .... delicioase e putin spus!

Ingrediente

Pt. aluat:

  • 500 g faina
  • un praf de sare
  • 2 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 lgt coaja rasa de portocale
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • lapte cat cuprinde

Pt. umplutura si uns:

  • un borcan mic cu dulceata de nuci verzi
  • un ou

Mod de preparare

Se pregateste maiaua din 100 ml lapte caldut, 1 lgt zahar, 1 lg faina si drojdia. Se amesteca impreuna si se lasa pentru 15 minute in loc caldut. Intr-un bol se pune faina, praful de sare, zaharul, coaja de portocale, untul topit apoi maiaua si se amesteca pentru omogenizare. In functie de cat cere aluatul se adauga lapte caldut si se framanta un aluat moale si nelipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intre timp, nucile din dulceata se pun in minitocatorul de la robot (sau cu orice altceva aveti in dotare) si se toaca pana devine o pasta. Siropul de pe nuci se amesteca cu aceasta pasta pana se omogenizeaza. Se lasa deoparte.

Se ia aluatul crescut, se imparte in doua, se modeleaza in forma de cilindru si se taie bucati potrivite (au iesit in total 12 bucati). Se intinde cu ajutorul sucitorului in forma dreptunghiulara care la un capat se taie in fasii pana la jumatatea formei (cum a zis fii-mea: "Mami, faci manusi?") :D .

Pe partea necrestata se pun doua lingurite din dulceata de nuci, dupa care se ruleaza inspre fasiute pana se acopera. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu oul batut si se dau la cuptor la 180 de grade pana se rumenesc frumos deasupra. Sunt delicioase!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu dulceata de nuci verzi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura de post cu foi de zahar ars si crema de gris

Postat de Creatsa

Desert prajitura de post cu foi de zahar ars si crema de gris

Intr-o craticioara am pus zaharul la caramelizat pana a ajuns la culoarea chihilimbarului. Am stins cu laptele de soia si am mai lasat pe foc pana s-a topit complet zaharul. Am pus siropul de...

Citeste continuarea

Tarta cu zmeura si crema de mascarpone

Postat de comanligia

Tarta cu zmeura si crema de mascarpone

Se face un aluat din apa,ulei,sare si faina se amesteca bine toate ingredientele. Dupa ce s-a format o coca nici moale nici tare se imparte in doua parti, apoi pe rand se intinde cate o foaie si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.05.2015, 18:54
Bune
la 08.05.2015, 18:57
O delicatesa !!! Mult de munca pe dulceata de nuci verzi
la 08.05.2015, 19:01
la 08.05.2015, 19:04
la 08.05.2015, 19:05
Multumesc Adele!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking