Pariziene cu dulceata de nuci verzi

Postat de mirela0911 in Prajituri
8 Mai 2015 | 2982 vizualizari
Pariziene cu dulceata de nuci verzi

De ceva vreme ma tot gandeam cum as putea sa folosesc dulceata de nuci verzi altfel decat ca atare. Initial am vrut sa fac un cozonacel, dar in timp ce framantam aluatul, mi-am schimbat optiunea! Au iesit niste pariziene .... delicioase e putin spus!

Ingrediente

Pt. aluat:

  • 500 g faina
  • un praf de sare
  • 2 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 lgt coaja rasa de portocale
  • 50 g unt
  • 1 ou
  • lapte cat cuprinde

Pt. umplutura si uns:

  • un borcan mic cu dulceata de nuci verzi
  • un ou

Mod de preparare

Se pregateste maiaua din 100 ml lapte caldut, 1 lgt zahar, 1 lg faina si drojdia. Se amesteca impreuna si se lasa pentru 15 minute in loc caldut. Intr-un bol se pune faina, praful de sare, zaharul, coaja de portocale, untul topit apoi maiaua si se amesteca pentru omogenizare. In functie de cat cere aluatul se adauga lapte caldut si se framanta un aluat moale si nelipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intre timp, nucile din dulceata se pun in minitocatorul de la robot (sau cu orice altceva aveti in dotare) si se toaca pana devine o pasta. Siropul de pe nuci se amesteca cu aceasta pasta pana se omogenizeaza. Se lasa deoparte.

Se ia aluatul crescut, se imparte in doua, se modeleaza in forma de cilindru si se taie bucati potrivite (au iesit in total 12 bucati). Se intinde cu ajutorul sucitorului in forma dreptunghiulara care la un capat se taie in fasii pana la jumatatea formei (cum a zis fii-mea: "Mami, faci manusi?") :D .

Pe partea necrestata se pun doua lingurite din dulceata de nuci, dupa care se ruleaza inspre fasiute pana se acopera. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu oul batut si se dau la cuptor la 180 de grade pana se rumenesc frumos deasupra. Sunt delicioase!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu dulceata de nuci verzi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Trenulet - Chec la metru sau tort la metru

Postat de Pungasa_Rogue

Desert prajitura Trenulet - Chec la metru sau tort la metru

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se mixeaza apoi cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile si esenta de...

Citeste continuarea

Prajitura cu jeleu de caise

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu jeleu de caise

Ca sa mearga treaba ca pe roate si fara pana,pregatim toate ingredientele.Mai intai tapetam o tava ( sa fie la dimensiunile foilor de pandispan,pe cat posibil) cu folie alimentara,apoi asezam o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.05.2015, 18:54
Bune
la 08.05.2015, 18:57
O delicatesa !!! Mult de munca pe dulceata de nuci verzi
la 08.05.2015, 19:01
la 08.05.2015, 19:04
la 08.05.2015, 19:05
Multumesc Adele!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking