Ingrediente
- 1 kg de lapte praf, de preferat unul de calitate ( al meu nu a fost asa, dar calul de dar nu se cauta la dinti)
- nuci prajite si taiate grosier cat va lasa sufletul
- 1/2 de rodie ca statea ratacita prin frigider, se simtea singura
- visine din visinata, sa fie sa se simta
- 200 g biscuiti populari macinati
- 54 de biscuiti populari ( atat mi-au fost necesari la tava pe care am folosit-o)
- 250 g margarina rama
- 200 ml apa
- 50 ml visinata productie proprie
- 100 g cacao
- 100 g ciocolata neagra
- 250 g zahar
Mod de preparare
Mai intai mi-am pregatit toate ingredientele.
Intr-un castron incapator am pus laptele praf, am adaugat nuca prajita si taiata grosier, boabele de rodie si visinele din visinata ( fara samburi, binenteles). Separat am amestecat cacaua cu zahar, am adaugat apa si visinata si ciocolata rupta bucatele, am pus pe foc sa dea in 3-4 clocote, apoi am tras de pe foc si am adaugat margarina, am amestecat bine pana s-a topit margarina. Stiind ca laptele praf nu este asa gras, am macinat si niste biscuiti si bine am facut ca era cam moale compozitia si riscam s a nu se intareasca bine. Logic ca exista si varianta mancat cu lingurita, dar nu era cazul acum.... Deci dupa ce am pregatit siropul-crema, pentru ca era un pic mai gros, l-am turnat peste laptele praf am omogenizat si am mai adaugat cca. 200 g biscuiti macinati.
Intr-o tava 36/26 cm, am pus folie alimentara, am asezat un strat de biscuiti, am turnat compozitia de ciocolata si am nivelat, deasupra am pus restul de biscuiti, am infasurat bine cu folie, am asezat un fund deasupra tavii si am pus o greutate, am lasat pana a doua zi cand am portionat ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert ciocolata turmentata Orient Expres" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|