Desert clafoutis cu fructe de padure

Postat de Bucataras in Dulciuri
31 Mar 2021 | 4629 vizualizari
Desert clafoutis cu fructe de padure

Simplu de pregatit si atat de bun e clafoutis cu fructe de padure. O mana de fructe la alegere, in functie de sezon si cateva ingrediente de baza: oua, iaurt, faina si putin zahar. DE data asta am folosit fructele de padure pe care le mai am in congelator.  Cantitatea de zahar e injumatatita, iar faina alba am inlocuit-o cu faina de alune de padure in aceasta reteta. 

Ingrediente

  • 3 cesti fructe de padure
  • 1 cub unt
  • 150 g iaurt
  • 5 lg zahar brun facut pudra
  • 3 oua
  • 1 lingura esenta de lamaie
  • Un praf de sare
  • 4 lg faina de alune de padure (sau faina de migdale)

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 180 grade C.

Unge o forma de tarta circulara cu unt, apoi pune fructele de padure pe fundul tavii. Eu am folosit o combinatie de afine, zmeura si mure.

Intr-un bol larg mixeaza zaharul cu ouale, iaurtul si esenta de lamaie. Adauga faina de alune de padure si un praf de sare si mixeaza pana obtii un aluat fin, subtire.

Toarna aluatul peste fructe.

Pune tava cu clafoutis de fructe de padure la cuptor pentru 1 ora, sau pana marginile devin usor rumene.

Lasa tarta cu fructe de padure la racit, presara putin zahar pudra si serveste-o ca atare sau cu o cupa de inghetata alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clafoutis cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert macarons cu nuca, ciocolata si rom

Postat de katty

Desert macarons cu nuca, ciocolata si rom

Intr-un castron batem albusurile cu sarea si zaharul tos pana cand bezeaua este ferma si nu se mai simte zaharul tos cand frecam putina compozitie intre doua degete. Adaugam romul. Samburii de...

Citeste continuarea

Tarta cu dulceata de zmeura

Postat de alba_zori

Tarta cu dulceata de zmeura

Intr-un bol am dat prin sita faina, praful de copt, cacaoa, scortisoara si zaharul, apoi am adaugat margarina la temperatura camerei si taiat bucatele mici. Am lucrat-o putin cu mana pana s-a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.03.2021, 22:03
la 31.03.2021, 22:14
Pai este frumos , Bucataras ? Sa vii la ceas de seara cu asa ceva ? ))
Imi vine sa scot coacazele acelea din gradina mea si sa le clafoutiuiesc
la 31.03.2021, 22:20
la 31.03.2021, 23:21
la 01.04.2021, 08:11
Buun!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking