Desert clafoutis cu prune

Postat de lucy2002 in Dulciuri
25 Sep 2019 | 2460 vizualizari
Desert clafoutis cu prune

  Noua ne-a placut foarte mult sper sa va placa si voua!

Ingrediente

  • 500-550 gr prune fara samburi (taiate bucatele sau jumatati)
  • 5 oua
  • 200 ml lapte
  • 100 gr zahar pudra
  • 2 linguri mari de smantana grasa
  • 150 gr faina
  • vanilie
  • un praf de sare
  • scortisoara (optional)

Mod de preparare

Intr-un bol punem ouale, praful de sare si zaharul, batem cu telul pana se dizolva zaharul. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, adaugam cele doua linguri de smantana grasa, vanilia, faina, si amestecam bine sa nu ramana cocoloase, va rezulta o compozitie de clatite.

Pregatim tava pentru copt: o ungem cu unt, asezam prunele taiate cubulete, presaram un praf de scortisoara si turnam compozitia peste fructe.

Introducem tava la cuptorul preincalzit la o temperatura de 175-180 grade C, pentru 35-40 minute. Facem testul cu scobitoarea pentru a fi siguri daca s-a copt suficient. Scoatem tava de la cuptor si o vom lasa sa se raceasca. Se portioneaza mai bine cand este rece.

Se serveste simpla sau perasata cu zahar pudra.

Pofta buna !

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clafoutis cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Biscuiti cu portocala si pepite de ciocolata

Postat de caroline

Biscuiti cu portocala si pepite de ciocolata

Untul ( sau margarina) se scoate din timp din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei . Punem intr-un bol untul si zaharul si mixam cu ajutorul unui mixer la viteza maxima pana devin o...

Citeste continuarea

Poale-n brau

Postat de RuxyRux

Poale-n brau

Pentru bunatatea asta aveti nevoie de mult timp, asa ca e bine sa stiti ca sa luati in calcul. Aluatul trebuie sa creasca pana aproape isi tripleaza volumul. Faina o vom cerne inainte de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.09.2019, 11:44
la 25.09.2019, 11:48
yamiiii
la 25.09.2019, 11:50
la 25.09.2019, 16:31
Bun, bun!
la 25.09.2019, 19:18
Bun...!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking