Desert clafoutis cu prune

Postat de lucy2002 in Dulciuri
25 Sep 2019 | 2481 vizualizari
Desert clafoutis cu prune

  Noua ne-a placut foarte mult sper sa va placa si voua!

Ingrediente

  • 500-550 gr prune fara samburi (taiate bucatele sau jumatati)
  • 5 oua
  • 200 ml lapte
  • 100 gr zahar pudra
  • 2 linguri mari de smantana grasa
  • 150 gr faina
  • vanilie
  • un praf de sare
  • scortisoara (optional)

Mod de preparare

Intr-un bol punem ouale, praful de sare si zaharul, batem cu telul pana se dizolva zaharul. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, adaugam cele doua linguri de smantana grasa, vanilia, faina, si amestecam bine sa nu ramana cocoloase, va rezulta o compozitie de clatite.

Pregatim tava pentru copt: o ungem cu unt, asezam prunele taiate cubulete, presaram un praf de scortisoara si turnam compozitia peste fructe.

Introducem tava la cuptorul preincalzit la o temperatura de 175-180 grade C, pentru 35-40 minute. Facem testul cu scobitoarea pentru a fi siguri daca s-a copt suficient. Scoatem tava de la cuptor si o vom lasa sa se raceasca. Se portioneaza mai bine cand este rece.

Se serveste simpla sau perasata cu zahar pudra.

Pofta buna !

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clafoutis cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Crumble cu piersici

Postat de Irina

Crumble cu piersici

Am incalzit cuptorul la 180 grade. Piersicile decojite si curatate de sambure le-am taiat felii si le-am asezat intr-o tava unsa inainte cu putin unt. Am presarat peste ele 2 linguri de...

Citeste continuarea

Savarine

Postat de simona72

Savarine

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul in ploaie, se adauga treptat cite un galbenus, iar la urma pesmetul si faina. Compozitia am distribuit-o in forme de briose, mie mi-au...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.09.2019, 11:44
la 25.09.2019, 11:48
yamiiii
la 25.09.2019, 11:50
la 25.09.2019, 16:31
Bun, bun!
la 25.09.2019, 19:18
Bun...!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking