Desert clatite aromate la sticla cu mascarpone si inghetata

Postat de mihaelar63 in Dulciuri
5 Noi 2018 | 2687 vizualizari
Desert clatite aromate la sticla cu mascarpone si inghetata

 De vreo trei luni poftesc clatite si mereu le las pe o altadata. Tot am auzit eu ce usor este sa folosesti o sticla pentru compozitie. Nu mai ai grija sa pui cu polonicul in tigaie. De acum inainte tot asa o sa procedez. Este foarte comod si nu se stropeste deloc, pastrezi curatenia usor.

Ingrediente

  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 100 ml apa minerala
  • 100 ml ulei
  • 200 gr faina alba
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • 2 linguri apa de flori de portocal
  • 1 varf cutit sare fina
  • 1 varf cutit drojdie uscata
  • 1/2 lingurita cardamom pudra
  • mascarpone
  • inghetata cu rom si stafide
  • dulceata de capsuni cu piper

Mod de preparare

  1.  Ouale se sparg pe rand pentru sa le poata fi verificata prospetimea.
  2. Se mixeaza cu zaharul vaniliat si sarea fina.
  3. Drojdia se amesteca in putin lapte caldut sa se hidrateze.
  4. Cand ouale sunt batute spuma, se adauga in fir subtire uleiul, ca la maioneza.
  5. Pe rand se pune cate putin lapte, faina si laptele amestecat cu drojdie]
  6. Din nou se repeta operatia, mixand, pana se termina ingredientele.
  7. La sfarsit se incorporeaza cardamomul, apa de flori de portocal si apa minerala.
  8. Amestecul trebuie sa aiba consistenta unei smantani subtiri 
  9. Daca va par clatitele prea subtiri, adaugati putina faina. Daca le doriti mai subtiri, se pune putin lapte sau apa minerala.
  10. Amestecul l-am turnat intr-o sticla cu gura mai larga [ am folosit sticla in care a fost laptele ] .
  11. Nu am lasat sa treaca mai mult de 10 minute pana am inceput sa prepar clatitele. Amestecul nu trebuie sa dospeasca.
  12. Intr-o tigaie non aderenta am pus un firicel de ulei. Atat a fost nevoie la inceput. Restul de ulei a fost eliberat din compozitie la coacere.
  13. Am copt clatitele pe ambele parti. Le-am intors cu ajutorul unei spatule teflonate. Nu folositi cutit pentru a evita zgarierea tigaii.
  14. Se obtin clatite pufoase care vor ramane tot asa de fragede chiar si a doua zi, fara sa se usuce. 
  15. Clatitele se ung cu un strat subtire de mascarpone si cu dulceata preferata.
  16. Noi am avut dulceata de capsuni cu piper si dulceata de cirese negre.
  17. Serviti clatitele insotite de inghetata preferata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite aromate la sticla cu mascarpone si inghetata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Biscuiti economici cu gem

Postat de timea

Biscuiti economici cu gem

Intr-un bol amestecam cu un tel untura, zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt, alternand cu laptele. Cand compozitia se ingroasa,...

Citeste continuarea

Clatite cu banana in compozitie

Postat de gurita_ta2005

Clatite cu banana in compozitie

Faina se cantareste si se pune intr-un bol inalt. In mijloc punem oul, praful de copt si sarea, zaharul si turnam treptat laptele. Se pune la sfarsit uleiul, esenta de vanilie si coaja de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.11.2018, 05:24
Suna interesant
la 06.11.2018, 05:27
Delicioase...!
la 06.11.2018, 06:28
Bune!
la 06.11.2018, 06:32
as vrea si eu una langa cafeluta
la 06.11.2018, 06:59
Așa clătite aromate nu am mâncat ...sigur au fost grozaveee ! P.S. Eu aș fi renunțat la mixer și pregateam și compoziția în sticlă !

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking