Ingrediente
- 2 oua
- 200 ml lapte
- 100 ml apa minerala
- 100 ml ulei
- 200 gr faina alba
- 2 plicuri zahar vaniliat
- 2 linguri apa de flori de portocal
- 1 varf cutit sare fina
- 1 varf cutit drojdie uscata
- 1/2 lingurita cardamom pudra
- mascarpone
- inghetata cu rom si stafide
- dulceata de capsuni cu piper
Mod de preparare
- Ouale se sparg pe rand pentru sa le poata fi verificata prospetimea.
- Se mixeaza cu zaharul vaniliat si sarea fina.
- Drojdia se amesteca in putin lapte caldut sa se hidrateze.
- Cand ouale sunt batute spuma, se adauga in fir subtire uleiul, ca la maioneza.
- Pe rand se pune cate putin lapte, faina si laptele amestecat cu drojdie]
- Din nou se repeta operatia, mixand, pana se termina ingredientele.
- La sfarsit se incorporeaza cardamomul, apa de flori de portocal si apa minerala.
- Amestecul trebuie sa aiba consistenta unei smantani subtiri
- Daca va par clatitele prea subtiri, adaugati putina faina. Daca le doriti mai subtiri, se pune putin lapte sau apa minerala.
- Amestecul l-am turnat intr-o sticla cu gura mai larga [ am folosit sticla in care a fost laptele ] .
- Nu am lasat sa treaca mai mult de 10 minute pana am inceput sa prepar clatitele. Amestecul nu trebuie sa dospeasca.
- Intr-o tigaie non aderenta am pus un firicel de ulei. Atat a fost nevoie la inceput. Restul de ulei a fost eliberat din compozitie la coacere.
- Am copt clatitele pe ambele parti. Le-am intors cu ajutorul unei spatule teflonate. Nu folositi cutit pentru a evita zgarierea tigaii.
- Se obtin clatite pufoase care vor ramane tot asa de fragede chiar si a doua zi, fara sa se usuce.
- Clatitele se ung cu un strat subtire de mascarpone si cu dulceata preferata.
- Noi am avut dulceata de capsuni cu piper si dulceata de cirese negre.
- Serviti clatitele insotite de inghetata preferata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite aromate la sticla cu mascarpone si inghetata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|