Ingrediente
- 1 banana bine coapta
- 1 cana faina integrala de grau
- 50 gr zahar brut(sau dupa gust)
- 2 cani apa minerala
- scortisoara macinata
- 1 plic zahar vanilat bourbon
- un praf de sare
- ulei pentru prajit
Mod de preparare
Intr-un castron punem banana si cu ajutorul unei furculite o facem piure. Adaugam scortisoara, zaharul, sarea, zaharul vanilat si omogenizam bine. Adaugam faina si turnam apa minerala amestecand. Daca este nevoie mai adaugam apa pana obtinem o compozitie subtire pe care o lasam jumatate de ora. Coacem pe rand clatitele intr-o tigaie mai groasa, nu cea obisnuita de clatite si cu un diametru mai mic. Aluatul trebuie sa fie fluid pentru a-l intinde intr-un strat cat mai subtire, altfel clatitele se rup. Cand se desprinde de pe margine intoarcem cu atentie clatita pe partea cealalta. Servim clatitele cu gemul preferat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite cu banane si faina integrala" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|