Ingrediente
- 6 oua
- 600 ml lapte gras
- 400 ml apa minerala carbogazoasa
- 550-600 gr faina
- 80 gr unt topit
- 30 ml ulei pentru uns tigaia
- 1 lingurita lamaie razuita
- 1-2 pliculet zahar vanilat
- 1/2 lingurita de sare
Mod de preparare
Ouale se bat cu un praf de sare, adaugam treptat faina in ploaie, cand incepe a se ingrosa compozitia, adaugam laptele amestecat cu untul topit si apa minerala si amestecam continuu cu telul.
Intr-o tigaie, fierbinte, se adauga un strop de ulei pe care il intindem cu ajutorul unei pensule de silicon, adaugam un polonic de compozitie, miscam tigaia pana se uniformizeaza compozitia, rumenim clatitele pe ambele parti si le scoatem pe un platou. umplem clatitele cu gem de caise ( sau de care vreti voi) le impaturim ( eu am ales varianta asta pentru ca nu-mi place sa mi se prelinga din clatite umplutura) si le servim calde cu mare pofta ;)
Mie mi-au iesit 24 bucati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|