Ingrediente
- Aluat
- 220 g albusuri ( cca 6 oua, eu am avut albusuri congelate)
- 300 g faina
- un praf de sare
- 600 ml lapte 3,5 % grasime
- 120 g unt cu peste 80% grasime
- 2 pliculete zahar vanilat
- 1 lingura cognac Alexandrion
- 1/2 lingurita esenta rom
- Pt. uns tigaia
- 50 g unt topit+ 50 ml ulei
- Pt. uns foile de clatite
- gem de caise dulce acrisor
- Pt. pudrat deasupra
- zahar pudra
Mod de preparare
Aluat : Mai intai mi-am scos albusurile sa se dezghete, apoi le-am mixat cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare. Am topit untul si l-am lasat deoparte, am cernut faina intr-un castron, am adaugat zaharul vanilat si sarea, apoi am adaugat untul topit si am mixat cateva min. Am daugat si cognacul si esenta de rom, apoi am diluat cu lapte, in 2-3 reprize. Cu ajutorul unui tel am amestecat energic 1/3 din albusurile batute spuma, apoi cu ajutorul unei spatule de silicon am incorporat si restul de albus, cu miscari lente de jos in sus.
Am topit cele 50 g unt amestecate cu ulei, am pus tigaia pentru clatite ( diametru 25 cm)pe foc sa se incinga, am uns cu amestecul de unt si ulei, apoi am pus 1 polonic plin de compozitie in tigaie, cca 0,5 cm si creste la coacere la 1 cm grosime. Am copt la foc mic cca 2-2,5 min. Suprafata clatitei se umple de bule, spatele clatitei trebuie sa fie rumen, asa cum se vede in fotografii. Am transferat clatita coapta pe o farfurie, apoi am uns clatita cu gem de caise. Am procedat la fel cu toata compozitia, mi-au iesit 7 clatite, ultima clatita am pus-o invers, apoi am cernut zahar pudra. Delicioase, nu le laud prea mult, va las sa le incercati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de clatite din albusuri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|