Ingrediente
- 300 g faina
- 600 ml lapte
- 210 g albus (6 oua)
- 120 g unt topit
- 1 lingurita extract de vanilie
- 2 linguri de coniac/rom
- sare
- ulei pentru uns tigaia
- 150 g zahar pudra+ 10 g zahar vanilat
- gem de caise
Mod de preparare
Se topeste untul si se lasa sa se raceasca.
Intr-un castron se amesteca faina, sarea, untul topit, vanilia, coniacul. Se adauga treptat laptele si se omogenizeaza.
Separat se bat albusurile cu un praf de sare, pana rezulta o spuma densa.
Se incorporeaza aceasta spuma, treptat, in aluat. Nu se amesteca prea energic pentru ca trebuie sa rezulte un aluat aerat.
Se pune tigaia pentru clatite pe foc mic. Se unge putin cu o pensula cu ulei. Se toarna aprox. 2 polonice de compozitie in tigaie. Este destul de groasa clatita, de 0.5 cm.
Se lasa pe foc 3 minute. In timpul coacerii, ele se umfla si se formeaza bule de aer pe suprafata. Cand este prajita, se scoate pe un platou/o farfurie, cu partea prajita in jos. Nu se prajeste pe ambele parti.
Imediat se pudreaza din belsug, cu zaharul pudra amestecat cu zaharul vanilat. Zaharul se topeste imediat. Se intinde peste acesta, gemul de caise acrisor.
Se repeta operatiunea pentru toate clatitele. Mie mi-au iesit 8 clatite.
Ultima clatita se pune invers, cu partea prajita in sus si se pudreaza cu zahar.
Se poate servi atat cald, cat si rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de clatite din albusuri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|