Ingrediente
- 250 grame de făină albă
- 350 ml lapte dulce, fiert și rece
- 2 ouă
- 50 grame de zahăr tos fin
- 25 grame de unt
- 1 plic de vanilie
- 1 linguriță de praf de copt
- 1 praf de sare
- 1/2 linguriță de scorțișoară
- 2 mere
- ulei de floarea soarelui, pentru prăjit
- sirop de trandafiri, pentru servit
Mod de preparare
Mai întâi se mixează bine ouăle cu sarea, zahărul și vanilia, după care se încorporează cu atenție făina, (amestecată cu praful de copt) ca să nu se formeze cocoloașe.
După ce făina a fost încorporată în întregime, se adaugă laptele, puțin câte puțin și untul topit. Apoi se adaugă și scorțișoara, iar la sfârșit compoziția pentru clătite trebuie să aibă consistența smântânii groase.
Se spală merele, se curăță de coajă și se răzuie pe răzătoarea mare, după care se adaugă în compoziția pentru clătite. Se amestecă pentru uniformizare și se pregătesc recipientele pentru prepararea clătitelor.
Se unge cu ulei tigaia pentru prăjit clătite și când s-a încins, se toarnă un polonic de compoziție. Se netezește cu polonicul compoziția din tigaie, pentru ca merele să fie distribuite pe toată suprafața clătitei și pentru a-i da o formă rotundă.
Se prăjesc clătitele la foc mic, pe ambele fețe, până se rumenesc frumos.
Se servesc calde (sau reci) cu sirop de trandafiri (zmeură, vișine...) presărate cu zahăr, sau cu miere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite cu mere si sirop de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|