Desert clatite cu mere si sirop de trandafiri

Postat de RODIMUR in Dulciuri
14 Oct 2018 | 2298 vizualizari
Desert clatite cu mere si sirop de trandafiri

N-am mai făcut de mult timp clătite, iar cele pe care le-am făcut acum au ieșit cu adevărat delicioase. Pufoase, plinuțe, aromate, cu un gust minunat...Sunt asemeni clătitelor americane, dar mult mai bune, pentru că au mere răzuite în compoziție, iar siropul de trandafiri folosit la  servit, le-a făcut de-a dreptul irezistibile. Din ingredientele de mai jos am făcut 10 clătite de dimensiune mai mică (cu diametrul de aproximativ 12 cm), cam 5 porții (câte două/persoană).

Ingrediente

  • 250 grame de făină albă
  • 350 ml lapte dulce, fiert și rece
  • 2 ouă
  • 50 grame de zahăr tos fin
  • 25 grame de unt
  • 1 plic de vanilie
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1/2 linguriță de scorțișoară
  • 2 mere
  • ulei de floarea soarelui, pentru prăjit
  • sirop de trandafiri, pentru servit

Mod de preparare

Mai întâi se mixează bine ouăle cu sarea, zahărul și vanilia, după care se încorporează cu atenție făina, (amestecată cu praful de copt) ca să nu se formeze cocoloașe. 

După ce făina a fost încorporată în întregime, se adaugă laptele, puțin câte puțin și untul topit. Apoi se adaugă și scorțișoara, iar la sfârșit compoziția pentru clătite trebuie să aibă consistența smântânii groase.

Se spală merele, se curăță de coajă și se răzuie pe răzătoarea mare, după care se adaugă în compoziția pentru clătite. Se amestecă pentru uniformizare și se pregătesc recipientele pentru prepararea clătitelor.

Se unge cu ulei tigaia pentru prăjit clătite și când s-a încins, se toarnă un polonic de compoziție. Se netezește cu polonicul compoziția din tigaie, pentru ca merele să fie distribuite pe toată suprafața clătitei și pentru a-i da o formă rotundă.

Se prăjesc clătitele la foc mic, pe ambele fețe, până se rumenesc frumos. 

Se servesc calde (sau reci) cu sirop de trandafiri (zmeură, vișine...) presărate cu zahăr, sau cu miere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite cu mere si sirop de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu miere de albine

Postat de mon

Prajitura cu miere de albine

Foi:Zaharul,mierea,si margarina se pun la foc mic pana se topeste zaharul,se ia de pe foc si se lasa putin la racit.Faina o cernem cu bicarbonatul apoi o daugam putin cate putin in compozitia...

Citeste continuarea

Desert baigli cu nuca

Postat de MotanLaOale

Desert baigli cu nuca

Se pune drojdia cu 100 ml lapte cald si cu 2 linguri faina, se amesteca bine si se lasa la dospit. Zaharul si zaharul vanilat se amesteca cu galbenusurile, se freaca spuma si se adauga laptele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.10.2018, 03:19
la 14.10.2018, 05:17
Ce bune, ce aromate!
la 14.10.2018, 09:13
Mulțumesc, Claudia!
la 14.10.2018, 09:13
Într-adevăr, Merișor! Sunt cele mai bune... Mulțumesc frumos!
la 14.10.2018, 09:32
Ce deliciu!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking