Desert clatite cu sirop de artar in aluat

Postat de AdrianUdrea in Dulciuri
19 Noi 2017 | 6305 vizualizari
Desert clatite cu sirop de artar in aluat

Daca am avut pofta de clatite, am facut la ceas de seara cateva cu sirop de artar in aluat. Foarte bune au iesit!

Ingrediente

  • 3 oua
  • 100 ml sirop de artar
  • 400 ml lapte
  • 250 ml apa minerala
  • 1 lingura ulei de masline
  • 400 g faina
  • un praf de sare
  • ulei pentru uns tigaia

Mod de preparare

Spargem ouale intr-un vas, presaram sare peste ele si le mixam energic pana se omogenizeaza.

Adaugam siropul si din nou omogenizam, apoi adaugam laptele si faina.

Omogenizam din nou compozitia si o diluam cu apa minerala.

La final adaugam si putin ulei de masline.

Uleiul adaugat in compozitie reduce efectul de bule de aer din timpul prepararii clatitelor.

Lasam aluatul sa se odihneasca 10-15 minute, apoi incindem tigaia unsa cu putin ulei

Cu un polonic turnam din compozitie in tigaia incinsa si inclinam tigaia pentru a se dispune compozitia pe toata suprafata ei.

Lasam clatita sa se rumeneasca pe prima parte, apoi o intoarcem si o rumenim si pe cealalta parte.

Procedam la fel pentru fiecare clatita in parte.

Servim clatitele cu gem sau dulceata, calde sau reci, dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite cu sirop de artar in aluat" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cornuleţe cu nucă

Postat de diaconta

Cornuleţe cu nucă

Dupa cum vedeti,am folosit un unt foarte gras,astfel vom obtine un aluat foarte fraged. Untul trebuie sa fie rece,din frigider. Am cernut faina amestecata cu praful de copt si putina sare...

Citeste continuarea

Pavlova cu ananas

Postat de andaoana

Pavlova cu ananas

Ingredientele pentru bezea trebuie sa fie la temperature camerei. Bolul si paletele de la mixer trebuie sa fie foarte bine spalate astfel incat sa nu aiba urme de grasime. Eventual inainte de a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.11.2017, 19:37
mmm....bune!
la 19.11.2017, 19:42
Te-ai urcat in artar si-ai facut sirop ?
la 19.11.2017, 19:42
Il trimit pe Costel la o portie
la 19.11.2017, 19:48
Foarte bune, clătitele!
la 19.11.2017, 19:49
Ce bune sunt!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking