Ingrediente
- Pentru aprox. 10 bucati:
- 200 g faina
- 500 ml apa plata sau apa minerala
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingura zahar
- esenta de rom sau orice arome va plac
- 6 linguri de ulei
- pentru umplut: gem, dulceata.
- ulei pt prajit
Mod de preparare
Amestecam intr-un bol faina, sarea, bicarbonatul si zaharul.
Adaugam apa treptat si amestecam bine cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.
La final punem cele 6 linguri de ulei si amestecam.
Ungem o tigaie cu ulei si o punem la incins pe foc.
Turnam un polonic din compozitie si coacem clatita la foc mediu.
Cand marginile s-au rumenit putin, o putem intoarce pe cealalta parte.
Clatitele le punem una peste alta, astfel se vor fragezi.
La final le umplem cu gemul/dulceata preferata.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|