Desert clatite de post cu bautura eco din orez

Postat de merisor67 in Dulciuri
22 Noi 2019 | 2843 vizualizari
Desert clatite de post cu bautura eco din orez

Și în post ne putem delecta cu deserturi delioase, cum sunt clătitele, doar trebuie să găsim combinația care ne place și să potrivim textura compoziției.

Ingrediente

  • 600 ml băutură eco din orez
  • 400 ml apă minerală
  • 1 lingură zahăr brut
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 1 linguriță praf de copt
  • 350 g făină
  • 1 lingură ulei de cocos, pentru uns

Mod de preparare

Punem într-un vas, băutura eco din orez, împreună cu zahărul brut și le amestecăm până la topirea zahărului. Băutura este și ea dulceagă, deci nu este nevoie de prea mult zahăr, dar depinde de gustul fiecăruia. Eu, de obicei, nu prepar aluatul de clătite decât foarte puțin dulce, pentru că le servesc cu dulceață, gem, diverse creme de ciocolată, toate dulci. Cernem făina în alt vas, împreună cu praful de copt, apoi adăugăm și un praf de sare. Turnăm băutura eco din orez peste făină și amestecăm până la omogenizare, apoi, diluăm compoziția cu apă minerală. Adăugăm și esența, omogenizăm din nou compoziția și o lăsăm să se odihnească 10-15 minute, timp în care bulele de apă minerală dispar. Punem tigaia la încins, la foc mediu spre mare și topim puțin ulei de cocos în ea, atât cât să o ungem uniform. Turnăm un polonic de aluat și îl întindem uniform pe toată baza tigăii, înclinând tigaia într-o parte și în cealaltă. Lăsăm clătita să se rumenească bine pe prima parte, apoi o întoarcem și o rumenim și pe cealaltă parte. Procedăm așa cu toate clătitele, ungând de fiecare dată tigaia cu ulei de cocos și reducând pe parcurs intensitatea focului, pentru a nu le arde. Uleiul de cocos a dat o aromă aparte clătitelor, dar și culoarea parcă este mai intensă. Am făcut proba și fără a unge tigaia cu ulei, dar clătitele ies fără luciu, deci nu-mi plac. De fapt, eu și la clătitele clasice folosesc un strop de ulei sau unt, exact pentru acest luciu. După cum spuneam la început, tare bune au ieșit aceste clătite de post cu băutură eco din orez, sper să le testați și voi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite de post cu bautura eco din orez" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Clatite

Postat de autodiag

Clatite

Ouale, praful de sare, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza pana cand ouale isi dubleaza volumul. Se adauga uleiul, laptele si apa minerala si se omogenizeaza. Faina se adauga treptat pana cand...

Citeste continuarea

Chec cu cacao si fructe confiate

Postat de katty

Chec cu cacao si fructe confiate

Separam cele 2 oua. Mixam  toate albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, uleiul, zeama si coaja de portocale si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.11.2019, 14:22
Daca n-am bautura din asta pot sa pun niste tuica eco
la 22.11.2019, 14:35
) Daa, cred ar ar merge, mai ales pe vremea asta )
la 22.11.2019, 14:41
Atunci fac si niste clatite, poate asa invat sa beau si eu tuica...
la 22.11.2019, 14:51
De cand ma gandesc sa fac niste clatite...mai bine vin la tine!
la 22.11.2019, 15:09
bune bune

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking