Ingrediente
- 250 grame de făină albă
- 2 linguri de zahăr tos fin
- 350 ml de apă minerală
- 3 linguri de ulei de floarea soarelui
- 1 plic de vanilie
- 1 linguriță de apă de flori de portocal
- 1 praf de sare
- 1 vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu
- coaja răzuită de la o lămâie
- ulei pentru prăjit clătitele
- dulceață de gutui
Mod de preparare
Mai întâi se amestecă bine ingredientele uscate (făina cu: sarea, bicarbonatul, vanilia și zahărul.)
Se adaugă apa de flori de portocal, uleiul și apoi apa minerală, puțin câte puțin, până ce se încorporează toată făina.
Se mixează până ce compoziția este uniformă și fină, fără cocoloașe.
Se unge tigaia cu un strat fin de ulei și cînd este încinsă, se toarnă un polonic mic de compoziție.
Se prăjește clătita bine pe ambele fețe, se răstoarnă pe un platou și apoi se procedează la fel, până ce se epuizează toată compoziția.
Se ung clătitele cu dulceață, se rulează (sau se împăturesc) și se servesc calde, eventual cu un sirop adecvat, sau presărate cu zahăr pudră, amestecat cu vanilie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite de post, cu dulceata de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|