Ingrediente
- 1.5 cani faina alba
- 2.5 cani apa minerala
- 100 ml ulei floarea soarelui
- 3 linguri zahar brun
- 2 plicuri zahar vaniliat
- 1/2 lamaie -coaja razuita
- 1.2 lingurita drojdie uscat granulata
- 1/2 lingurita sare fina
- 1 varf cutit pudra de turmeric
- mirodenii aromate : cuisoare , scortisoara , cardamom
- dulceata de merisoare
Mod de preparare
Amestecati ingredientele uscate, faina, sarea, zaharul brun, zaharul vaniliat, turmericul, coaja de lamaie, drojdia si mirodeniile.
Acestea se omogenizeaza cu apa minerala si ulei .
Aluatul trebuie sa fie subtire, drojdia va lucra si dospeste usor.
Incepeti imediat sa coceti clatitele.
Este suficient daca puneti la inceput cateva picaturi de ulei in tigaia teflonata non-aderenta.
Puneti aluat in tigaie cu un polonic, miscati tigaia ca acesta sa se intinda pe tot fundul tigaii.
Coaceti clatitele pe ambele parti.
Umpleti clatitele cu dulceata preferata.
Aceste clatite sunt bune atat calde cat si reci, nu se usuca si nu se intaresc.
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite de post, cu dulceata de merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|