Desert clatite dospite gingerbread cu dulceata de zmeura

Postat de mihaelar63 in Dulciuri
16 Noi 2020 | 2511 vizualizari
Desert clatite dospite gingerbread cu dulceata de zmeura

 Nu stiu metoda mai usoara de preparat clatite, decat preparand amestecul direct la sticla. Eu am pregatit amestecul si nu am mai dorit sa mancam clatite pentru ca era seara. Le-am  pus la frigider si le-am copt a doua zi.

Ingrediente

  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 100 ml apa minerala
  • 100 ml ulei
  • 200 gr faina alba
  • 1 lingura condimente ,, gingerbread "' -ptr. turta dulce [scortisoare , cuisoare , anason, cardamom]
  • 1/2 lamaie -coaja razuita
  • 1 varf cutit sare
  • 1 lingurita drojdie uscata granulata
  • dulceata de zmeura

Mod de preparare

  1. Intai se pun direct in sticla de lapte, cu gura larga, ingredientele umede: oua, lapte, apa minerala si ulei .
  2.  Se pun condimentele , sare , drojdia si coaja de lamaie .
  3. Agitati temeinic sa se amestece totul .
  4. Ultima se pune faina alba in mai multe reprize . Din nou agitati temeinic pentru omogenizare .
  5. Daca aveti dubii de succesul operatiunii , apelati la metodele clasice de amestecare .
  6. Pentru ca era seara si se facuse destul de tarziu dupa ora 20 , am renuntat la prepararea clatitelor si am pus amestecul la rece .
  7.  A doua zi am preparat clatitele .Bineinteles agitati sticla ca sa se omogenizeze compozitia .Chiar a mai fost nevoie de putina apa minerala sa se subtieze .
  8. Am pus cateva picaturi de ulei in tigaia teflonata si am turnat direct din sticla .
  9. Coaceti clatita pe ambele parti .
  10. Am obtinut clatite fragede,pufoase,aerate , cu multe-multe gauri.
  11. Clatitele acelea orientale de le zice cu 1000 de gauri sa se ascunda .
  12. Ale mele cred ca aveau 1100 :D
  13. Si aroma... Aroma era incredibila .
  14. Le-am servit cu dulceata de zmeura .
  15. Nu mai stiu cate au iesit ca pe masura ce le coceam , se si mancau .
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite dospite gingerbread cu dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Basbousa

Postat de RuxyRux

Basbousa

Ingredientele se adauga intr-un vas larg in ordinea urmatoare: Grisul, fulgii de cocos, zaharul, faina, iaurtul, untul topit, vanilia. Se amesteca cu o lingura apoi cu mana, rezulta o pasta...

Citeste continuarea

Desert fursecuri cu stafide

Postat de MotanLaOale

Desert fursecuri cu stafide

Albusurile se bat spuma. Se adauga zaharul pudra si zeama de lamaie si se bate bine pana se topeste zaharul. Se adauga untul topit si racit si se omogenizeaza. Se adauga faina si zaharul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.11.2020, 22:39
Chiar nu am facut niciodata clatite la sticla. Buna idee!
la 16.11.2020, 22:41
la 16.11.2020, 23:07
Clătitele sunt bune întotdeauna, chiar dacă sunt făcute cu sticla...!
la 17.11.2020, 09:06
la 17.11.2020, 10:53
Interesanta metoda !

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking