Desert clatite fragede, cu mere in aluat, umplute cu dulceata

Postat de oanapl in Prajituri
27 Mar 2022 | 4038 vizualizari
Desert clatite fragede, cu mere in aluat, umplute cu dulceata

Am văzut cu ceva timp în urmă pe Facebook, o rețetă de clătite care mi s-a părut interesantă. Într-adevăr clătitele au ieșit fragede și foarte gustoase, dar aluatul e puțin mai sensibil. Nu puteți învârti clătitele aruncându-le în aer cu tigaia, ci se întorc cu grijă cu spatula. :))

Ingrediente

  • 3 mere
  • 3 ouă
  • 170g făină
  • 40g zahăr
  • 500 ml lapte
  • 50ml ulei
  • un varf cutit sare
  • Ingrediente umplutură:
  • dulceață de cireșe negre
  • Unt de arahide
  • Pentru decor:
  • Sos de ciocolată

Mod de preparare

Se spală merele, se curăță de coajă și se taie felii și se pun într-un castron. Se adaugă ouăle cu sarea și se mixează cu un blender vertical. Se adaugă zahărul măcinat, laptele și uleiul și se omogenizează, apoi se adaugă făina și se omogenizează cu un tel. Se lasă să se odihnească 10 minute, apoi se încinge tigaia. Se pune o picătură de ulei, se toarnă câte un polonic din compoziție și se întinde bine. Se lasă compoziția să se rumenească pe ambele părți și apoi se răstoarnă pe o farfurie întinsă. La fel se procedează cu toate clătitele.

Se servesc umplute cu dulceață, unt de arahide sau cremă de ciocolată sua după preferință.

Se decorează cu sos de ciocolată.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite fragede, cu mere in aluat, umplute cu dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Prajitura Albinita (reteta cu nr. 400)

Postat de merisor67

Prajitura Albinita (reteta cu nr. 400)

Pentru foi , amestecam untul cu zaharul, mierea, laptele si sarea si le diluam la foc incet, mestecand continuu sa se omogenizeze bine totul. Nu trebuie sa dea in fiert, doar sa se topeasca...

Citeste continuarea

Diamante din foietaj cu branza si fructe

Postat de Corina33

Diamante din foietaj cu branza si fructe

Se amesteca branza cu zaharul si vanilia, daca va place mai dulce puneti mai mult zahar sau indulcitor, sau ce folositi.  Se taie foaia de aluat in patrate aproximativ egale, in functie de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.03.2022, 19:43
Interesant, eu faceam cu dovlecel ras, dar o sa incerc si cu mere
la 27.03.2022, 21:43
Bune!
la 27.03.2022, 22:00
chiar este o idee buna! de incercat!
la 27.03.2022, 22:12
la 27.03.2022, 22:50

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking