4 pere
100 gr brânză gorgonzola DOP
30 gr miere
Miez de nucă
Câteva fire de... citeste mai mult
Am văzut cu ceva timp în urmă pe Facebook, o rețetă de clătite care mi s-a părut interesantă. Într-adevăr clătitele au ieșit fragede și foarte gustoase, dar aluatul e puțin mai sensibil. Nu puteți învârti clătitele aruncându-le în aer cu tigaia, ci se întorc cu grijă cu spatula. :))
Ingrediente
Mod de preparareSe spală merele, se curăță de coajă și se taie felii și se pun într-un castron. Se adaugă ouăle cu sarea și se mixează cu un blender vertical. Se adaugă zahărul măcinat, laptele și uleiul și se omogenizează, apoi se adaugă făina și se omogenizează cu un tel. Se lasă să se odihnească 10 minute, apoi se încinge tigaia. Se pune o picătură de ulei, se toarnă câte un polonic din compoziție și se întinde bine. Se lasă compoziția să se rumenească pe ambele părți și apoi se răstoarnă pe o farfurie întinsă. La fel se procedează cu toate clătitele. Se servesc umplute cu dulceață, unt de arahide sau cremă de ciocolată sua după preferință. Se decorează cu sos de ciocolată. Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite fragede, cu mere in aluat, umplute cu dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|
4 pere
100 gr brânză gorgonzola DOP
30 gr miere
Miez de nucă
Câteva fire de... citeste mai mult
Postat de xana
Ouale se mixeaza cu zaharul si sarea. Se adauga uleuiul, amestecam si apoi iaurtul. Urmeaza faina cernuta pe care o amestacam putin cate putin pana obtinem o pasta omogena si apoi praful de copt....
Citeste continuareaPostat de Creatsa
Prima data ne ocupam de blatul de cacao: Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Adaugam treptat lingura cu lingura zaharul si mixam pana...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|