Rulada cu mac

Postat de simona72 in Prajituri
5 Noi 2013 | 13445 vizualizari
Rulada cu mac

By Laura, usor modificata...am ramas setata pe Laura:))

Ingrediente

  • pt aluat:
  • 200 ml lapte
  • 200 gr unt moale
  • 2 linguri pline de smantana
  • 1 praf de sare
  • 80 gr zahar brut
  • 2 galbenusuri
  • 650-700 gr faina
  • 1/2 lingurita turmeric
  • 1 cub mic de drojdie proaspata
  • pt umplutura:
  • 2 oua
  • 50 gr faina alba
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 150 gr zahar
  • 100 ml lapte
  • 100 gr mac
  • 1 galbenus+2 linguri lapte pt uns rulada

Mod de preparare

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus. Am pus prima oara 550 grame faina, dar la mine a mai cerut si am mai adaugat 100-150 grame, in functie de cat cere aluatul. Dupa ce masina a framantat si a dospit aluatul, l-am scos si l-am impartit in patru.

Intre timp am facut si umplutura: ouale intregi le-am batut spuma cu zaharul, iar peste ele am adaugat faina amestecata cu praful de copt. Laptele l-am pus pe foc si am adaugat macul. L-am lasat pana ce macul a absorbit tot laptele. Am pus macul in robot si l-am maruntit. L-am lasat sa se raceasca si l-am amestecat cu ouale si faina. 

Fiecare bucata de aluat am intins-o cu sucitorul intr-un dreptunghi. Am pus din umplutura de mac(in trimul am pus prea mult si a mai curs pe laturi), deci nu prea mult sa nu curga, faceti sul iar marginile le "lipiti" bine. Puneti ruladele in tava mare a aragazului in care ati pus hartie de copt, lasati putin spatiu intre ele, lasati sa mai creasca aluatul la loc caldut inca 20 minute si dati la cuptorul incins la 180 grade pt 30 minute, pana se rumenesc frumos. In ultimele 5 minute scoateti ruladele si le ungeti cu galbenus de ou amestecat cu 2 linguri de lapte.

Lasati sa se raceasca si portionati.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu mac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Rulada cu carnati si cascaval

Postat de Pungasa_Rogue

Rulada cu carnati si cascaval

Se cerne o parte din faina intr-un castron. Se adauga oul, sarea, untul, apa si otetul. Se amesteca totul si se framanta, adaugand faina, pana cand se obtine un aluat nelipicios. Se formeaza o...

Citeste continuarea

Desert Rulada cu mac si crema de ciocolata

Postat de merisor67

Desert Rulada cu mac si crema de ciocolata

Pentru foaia de ruladă, separăm albușurile de gălbenușuri, presărăm sare peste albușuri și le mixăm spumă, apoi adăugăm, treptat, zahărul alternând cu zeama de lămâie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.11.2013, 14:26
Putin am intors capul si a si aparut ceva bun pentru ceaiul de la ora 5
la 05.11.2013, 14:27
Asta a fost pregatit pt 1 noiembrie pt Ziua mortilor...
la 05.11.2013, 14:30
la 05.11.2013, 14:41
Ce frumusete
la 05.11.2013, 14:43

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking