Baigli cu mac si nuca

Postat de alexa_elena in Prajituri
27 Apr 2014 | 24063 vizualizari
Baigli cu mac si nuca

Ingrediente

  • Pentru maia:
  • 25 g drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri faina
  • Pentru aluat:
  • 550 g faina alba
  • 250 g unt
  • 70 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 2 galbenusuri
  • 100 g smantana
  • caja rasa de la o lamaie
  • Umplutura de mac:
  • 400 g mac macinat
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 ml lapte
  • coaja de lamaie
  • Umplutura de nuca:
  • 200 g nuca macinata
  • 100 g zahar
  • 2 albusuri ( ramase de la aluat)

Mod de preparare

Mai intai preparam maiaua, se pune drojdia si zaharul intr-un vas si se amesteca pana cand se lichefiaza, se adauga laptele caldut si faina, acoperim vasul si se lasa la crescut 10-15 minute.

Pentru aluat: punem intr-un bol faina cu zaharul, praful de sare, maiaua, smantana, adaugam galbenusurile si untul moale. Framantam bine, pana cand se omogenizeaza compozitia, acoperim bolul cu un prosop si il lasam la crescut, pana cand isi dubleaza volumul.

Umplutura de mac (3 baigli): se pune la fiert laptele cu zaharul si coaja de lamaie si cand incepe sa fiarba se adauga macul macinat.

Umplutura de nuca (1 baigli): se bat albusurile spuma cu zaharul, iar la sfarsit se adauga nuca.

Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in 4, intindem cate o foaie subtire, pe care o umplem si o rulam. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la dospit inca 30 de minute. Se coc in cuptorul incalzit, la foc mediu, 30-40 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli cu mac si nuca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert baigli/cozonac unguresc

Postat de CameliaComan

Desert baigli/cozonac unguresc

Punem faina intr-un bol incapator. Adaugam putin lapte cald peste drojdie. Amestecam cu o lingurita pana se dizolva. Taiem untul tinut la temperatura camerei, in bucatele potrivite si il adaugam...

Citeste continuarea

Baigli- Cozonac unguresc

Postat de mena29

Baigli- Cozonac unguresc

  Prima data pregatim aluatul. Cernem faina, adaugam drojdia uscata si incorporam untul care trebuie sa fie la temperatura camerei. Vom obtine o compozitie nisipoasa, la fel ca la aluatul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.04.2014, 07:35
la 27.04.2014, 08:07
Ce prezentare frumoasa pentru bunatati!
la 27.04.2014, 08:34
la 27.04.2014, 08:52
imi iau cana de cafea si trec pe la tine! Arata tare bine!
la 27.04.2014, 10:07
like!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking