Baigli cu nuca si mac

Postat de MIUTA in Dulciuri
1 Ian 2012 | 12167 vizualizari
Baigli cu nuca si mac

Reteta am luat-o de la Nadina si ii multumesc frumos.Am facut putine modificari dar a iesit ceva de vis si cred ca o sa o repet cat mai repede.

Ingrediente

ALUAT:

  • 500 g faina alba
  • 250 g unt(margarina)
  • 3 linguri iaurt acru
  • 100 g untura de porc
  • 2 galbenusuri
  • putina sare
  • 4 linguri zahar

MAIA:

  • 25 g drojdie
  • 2 linguri zahar
  • 50 ml lapte

UMPLUTURA DE NUCA(pentru 2 cozonaci)

  • 350 g nuca macinata
  • 150 g zahar
  • 2 albusuri

UMPLUTURA DE MAC(pentru 2 cozonaci)

  • 400 g mac
  • 250 g zahar
  • 100 ml lapte

PENTRU UNS COZONACII

  • 3 GALBENUSURI

Mod de preparare

 

Se face maiaua din drojdie,laptele caldut,zahar si putina faina si se lasa 10 minute la dospit in loc cald.

Faina se amesteca cu untul solid,se pune iaurtul,untura solida,galbenusurile,sare,zahar si maiaua.

Se framanta bine si se lasa la dospit o ora la loc caldut.

Aluatul se imparte in 4 parti din care se fac 4 cozonac.

Dar pana dospeste aluatul pregatim umplutura de nuca si mac.

Pentru umplutura de mac se topeste zaharul in lapte pe aragaz pe foc mic si se adauga macul cand s-a topit zaharul.

La umplutura de nuca se bat abusurile spuma cu zaharul iar la sfarsit se adauga nuca.

Cand e dospit aluatul il impartim in 4 parti si intindem pe rand foaie mai subtire(nici foarte subtire ca crapa)pe care o umplem cu umplutura de nuci sau mac,o rulam si o asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

La fel procedam si cu cealati 3 cozonaci.

Se lasa la dospit in tava inca 30 minute.Inainte sa-i pun in cuptor se ung cu galbenus de ou.

Se coc cca 30-40 minute in functie de cuptor.Se lasa la racit in tava.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli cu nuca si mac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert baigli/cozonac unguresc

Postat de CameliaComan

Desert baigli/cozonac unguresc

Punem faina intr-un bol incapator. Adaugam putin lapte cald peste drojdie. Amestecam cu o lingurita pana se dizolva. Taiem untul tinut la temperatura camerei, in bucatele potrivite si il adaugam...

Citeste continuarea

Baigli- Cozonac unguresc

Postat de mena29

Baigli- Cozonac unguresc

  Prima data pregatim aluatul. Cernem faina, adaugam drojdia uscata si incorporam untul care trebuie sa fie la temperatura camerei. Vom obtine o compozitie nisipoasa, la fel ca la aluatul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.01.2012, 01:03
buni buni
la 02.01.2012, 05:50
Draga Miuta, exact asa trebuie sa arate in Beigli! Super bun!,
la 02.01.2012, 08:09
mama, ce bine arata... cu nuca multa, exact pe placul meu
la 02.01.2012, 08:51
si eu am facut reteta Nadinei. Tare buni au iesit, dar recunosc ca feliile tale-s mai frumoase
la 02.01.2012, 10:21
Arata criminal , Miuta !

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking