Baigli cu nuca si mac

Postat de AndreaPiti in Prajituri
21 Apr 2014 | 3137 vizualizari
Baigli cu nuca si mac

Ingrediente

  • 550 gr faina
  • 250 gr margarina
  • 3 linguri smantana
  • 3 galbenusuri de ou
  • 120 gr zahar
  • 1 cub drojdie
  • 200 ml lapte

Umplutura mac:

  • 200 gr mac
  • 3 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 ml lapte

Umplutura nuca:

  • 200 gr nuca
  • 3 linguri zahar
  • eseta rom
  • 100 ml lapte
  • coaja de lamaie rasa

Pt uns :

  • 1 ou
  • putin lapte

Mod de preparare

Drojdia cu putina faina si lapte am pus-o la dospit.

Am amestecat zaharul cu galbenusurile, am adaugat margarina , smantana si laptele. Cand zaharul si  margarina s-au topit , am adaugat faina si maiaua si am framantat bine. Am pus compozitia la dospit 1 ora jumatate.

Intre timp intr-un vas am pus macul cu zahar, zahar vanilat  si laptele, si l-am fiert pana a scazut laptele si macula devenit mai cremos, apoi l-am pus la racit.

In alt vas am fiert nuca macinata in lapte unde am pus, zaharul , esenta de rom si coaja de lamaie rasa.

Cand coca a dospit, am impartit in 4 . Fiecare bucata in parte am intins-o pe masa de lucru , lungimea tavii iar in latime  cam de o palma deschisa. Pe doua bucati am intins nuca si pe celelalte doua mac. Apoi am rulat. 

In tava am pus hartie de copt unsa, pe care am asezat baigli-urile.

Am batut un ou in care am pus putin lapte, apoi cu o pensula am uns fiecare bucata in parte.

Le-am copt in cuptorla 170 grade 45 min. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli cu nuca si mac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Retete similare

Desert baigli cu nuca si mac

Postat de Prajituri_de_casa

Desert baigli cu nuca si mac

Stafidele se pun la inmuiat circa o ora in apa calduta cat sa le acopere. Pe urma se scurg bine de apa. Pentru umplut, se amesteca separat ingredientele de la fie tip de umplutura. Pentru...

Citeste continuarea

Baigli - Cozonac unguresc cu nuca si mac

Postat de Corina33

Baigli - Cozonac unguresc cu nuca si mac

Se amesteca faina cu un praf de sare, zaharul vanilat si cu drojdia, apoi se face o adancitura in mijloc unde se pun ouale si galbenusurile. In laptele caldut se dizolva zaharul si untul, apoi se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 1300 lei
3299.99 lei
1999.99 lei

Comentarii

la 21.04.2014, 06:19
la 21.04.2014, 08:28
Ala cu nuca e al meu!
la 21.04.2014, 09:38
Imi plac ambele variante
la 21.04.2014, 09:54
si mie tot ambele
la 21.04.2014, 10:32
like!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking