Ingrediente
- 550 gr faina
- 250 gr margarina
- 3 linguri smantana
- 3 galbenusuri de ou
- 120 gr zahar
- 1 cub drojdie
- 200 ml lapte
Umplutura mac:
- 200 gr mac
- 3 linguri zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 100 ml lapte
Umplutura nuca:
- 200 gr nuca
- 3 linguri zahar
- eseta rom
- 100 ml lapte
- coaja de lamaie rasa
Pt uns :
Mod de preparare
Drojdia cu putina faina si lapte am pus-o la dospit.
Am amestecat zaharul cu galbenusurile, am adaugat margarina , smantana si laptele. Cand zaharul si margarina s-au topit , am adaugat faina si maiaua si am framantat bine. Am pus compozitia la dospit 1 ora jumatate.
Intre timp intr-un vas am pus macul cu zahar, zahar vanilat si laptele, si l-am fiert pana a scazut laptele si macula devenit mai cremos, apoi l-am pus la racit.
In alt vas am fiert nuca macinata in lapte unde am pus, zaharul , esenta de rom si coaja de lamaie rasa.
Cand coca a dospit, am impartit in 4 . Fiecare bucata in parte am intins-o pe masa de lucru , lungimea tavii iar in latime cam de o palma deschisa. Pe doua bucati am intins nuca si pe celelalte doua mac. Apoi am rulat.
In tava am pus hartie de copt unsa, pe care am asezat baigli-urile.
Am batut un ou in care am pus putin lapte, apoi cu o pensula am uns fiecare bucata in parte.
Le-am copt in cuptorla 170 grade 45 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli cu nuca si mac" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|