Baigli cu nuca si mac

Postat de AndreaPiti in Prajituri
21 Apr 2014 | 4238 vizualizari
Baigli cu nuca si mac

Ingrediente

  • 550 gr faina
  • 250 gr margarina
  • 3 linguri smantana
  • 3 galbenusuri de ou
  • 120 gr zahar
  • 1 cub drojdie
  • 200 ml lapte

Umplutura mac:

  • 200 gr mac
  • 3 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 ml lapte

Umplutura nuca:

  • 200 gr nuca
  • 3 linguri zahar
  • eseta rom
  • 100 ml lapte
  • coaja de lamaie rasa

Pt uns :

  • 1 ou
  • putin lapte

Mod de preparare

Drojdia cu putina faina si lapte am pus-o la dospit.

Am amestecat zaharul cu galbenusurile, am adaugat margarina , smantana si laptele. Cand zaharul si  margarina s-au topit , am adaugat faina si maiaua si am framantat bine. Am pus compozitia la dospit 1 ora jumatate.

Intre timp intr-un vas am pus macul cu zahar, zahar vanilat  si laptele, si l-am fiert pana a scazut laptele si macula devenit mai cremos, apoi l-am pus la racit.

In alt vas am fiert nuca macinata in lapte unde am pus, zaharul , esenta de rom si coaja de lamaie rasa.

Cand coca a dospit, am impartit in 4 . Fiecare bucata in parte am intins-o pe masa de lucru , lungimea tavii iar in latime  cam de o palma deschisa. Pe doua bucati am intins nuca si pe celelalte doua mac. Apoi am rulat. 

In tava am pus hartie de copt unsa, pe care am asezat baigli-urile.

Am batut un ou in care am pus putin lapte, apoi cu o pensula am uns fiecare bucata in parte.

Le-am copt in cuptorla 170 grade 45 min. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli cu nuca si mac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert baigli/cozonac unguresc

Postat de CameliaComan

Desert baigli/cozonac unguresc

Punem faina intr-un bol incapator. Adaugam putin lapte cald peste drojdie. Amestecam cu o lingurita pana se dizolva. Taiem untul tinut la temperatura camerei, in bucatele potrivite si il adaugam...

Citeste continuarea

Baigli- Cozonac unguresc

Postat de mena29

Baigli- Cozonac unguresc

  Prima data pregatim aluatul. Cernem faina, adaugam drojdia uscata si incorporam untul care trebuie sa fie la temperatura camerei. Vom obtine o compozitie nisipoasa, la fel ca la aluatul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.04.2014, 06:19
la 21.04.2014, 08:28
Ala cu nuca e al meu!
la 21.04.2014, 09:38
Imi plac ambele variante
la 21.04.2014, 09:54
si mie tot ambele
la 21.04.2014, 10:32
like!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking