Ingrediente
- Ingrediente aluat:
- -530 g faina(am pus 550)
- -250 g unt sau margarina
- -2 linguri zahar
- -1 galbenus de ou
- -1 ou intreg
- -20 g drojdie proaspata
- -150 ml lapte
- -coaja de lamaie
- Umplutura de mac: (pentru 2 cozonacei)
- -400 g mac macinat
- -200 g zahar
- -coaja de lamaie
- -1 plic zahar vanilat
- -200 ml lapte
- Umplutura de nuca: (pentru un cozonacel)
- -200 g nuca macinata
- -100 g zahar
- -coaja de lamaie
- -120 ml lapte
Mod de preparare
Dizolvam drojdia in laptele caldut impreuna cu cele 2 linguri zahar . La faina adaugam 250 g unt sau margarina , amestecam apoi adaugam 1 galbenus de ou, 1 ou intreg si laptele caldut cu drojdia. Framantam pana aluatul se omogenizeaza si lasam la dospoit pentru circa 40 minute la loc caldut. Aluatul rezultat il impartim in 3 parti egale. Fiecare parte o intindem sub forma unui dreptunghi, punem umplutura si rulam. Eu am facut doi cozonacei cu mac si unul cu nuca.
Pentru umpluturi:
Se pune la fiert laptele cu zaharul si coaja de lamaie si cand incepe sa fiarba se adauga macul macinat. La fel procedam si la umplutura de nuca
Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli cu mac si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (33)
|