Baigli cu nuca

Postat de daniela_16 in Dulciuri
12 Mai 2014 | 4258 vizualizari
Baigli cu nuca

Prima data cand am facut baigli,pana acum am facut doar cozonac dar m-am hotarat sa incerc.La gust este foarte bun,aspectul nu imi prea place:)))

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 550 grame de faina
  • 250 grame margarina rama
  • 1 lingura de zahar
  • 1 ou si un galbenus
  • 20 de grame drojdie proaspata
  • 150 ml lapte
  • coaja rasa de lamaie
  • Pentru umplutura
  • 600 grame nuca macinata(se poate pune mai putin,mie imi place cu muuuulta nuca:))(
  • zahar dupa gust
  • 150 ml lapte
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • Pentru uns
  • doua galbenusuri

Mod de preparare

Aluatul: Intr-o cratita mai mica am dizolvat drojdia in lapte, am adaugat o lingurita de zahar si am acoperit-o cu o laveta si am lasat-o 15 minute sa creasca. Intr-o cratita mare am adaugat faina am turnat amestecul de drojdie, margarina taiata bucati mici, galbenusul si oul intreg, coaja rasa de lamaie si am framantat cu mana pana am obtinut un aluat pufos pe care l-am lasat la dospit 30 de minute.

Umplutura: Am amestecat cele 600 de grame de nuca cu zahar (eu am pus 200 de grame) si zaharul vanilat si pe urma am adaugat laptele si am amestecat pana la omogenizare.

Am impartit aluatul in doua iar fiecare parte am intins-o pe masa unsa cu ulei, am adaugat jumatate din umplutura de nuca si am rulat. Am obtinut doi baigli mai mari pe care i-am pus in tavi de cozonac tapetate cu hartie de copt si i-am mai lasat la inca 15 minute sa se odihneasca in tavi. Dupa cele 15 minute am uns fiecare baigli cu galbenus si i-am copt pe fiecare pana s-au rumenit si au trecut testul scobitorii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert baigli cu nuca

Postat de MotanLaOale

Desert baigli cu nuca

Se pune drojdia cu 100 ml lapte cald si cu 2 linguri faina, se amesteca bine si se lasa la dospit. Zaharul si zaharul vanilat se amesteca cu galbenusurile, se freaca spuma si se adauga laptele...

Citeste continuarea

Desert baigli/cozonac unguresc

Postat de CameliaComan

Desert baigli/cozonac unguresc

Punem faina intr-un bol incapator. Adaugam putin lapte cald peste drojdie. Amestecam cu o lingurita pana se dizolva. Taiem untul tinut la temperatura camerei, in bucatele potrivite si il adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.05.2014, 10:19
super!
la 12.05.2014, 10:23
la 12.05.2014, 10:25
la 12.05.2014, 10:43
Daca este cu nuca servesc o feliuta!
la 12.05.2014, 10:53

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking