Desert clatite pufoase cu afine si lamaie

Postat de CameliaComan in Dulciuri
11 Ian 2019 | 3759 vizualizari
Desert clatite pufoase cu afine si lamaie

De ceva vreme nu am mai facut clatite. Acum cateva zile am vazut clatitele pufoase postate de bucataras Cristeena. Mi-a facut asa o pofta incat m-am hotarat sa le fac si eu. Am facut mici modifcari in reteta. Le-am adaugat niste coaja de lamaie, mai putin zahar, am scos bicarbonatul si am pus decat praf de copt. Au iesit foarte pufoase si gustoase. Le-am servit cu miere, fructe si putin unt.   

Ingrediente

  • 4 oua
  • 170 g faina
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri zahar
  • 140 ml lapte
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 100 g afine
  • miere

Mod de preparare

Pentru inceput trebuie sa separam galbenusurile de albusuri. Punem galbenusurile intr-un bol. Adaugam zaharul, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Amestecam cu un tel. Peste faina adaugam praful de copt si amestecam. Incorporam treptat faina si laptele in amestecul de galbenusuri. Amestecam.

Punem albusurile intr-un bol si le mixam pana le transformam intr-o bezea. Incorporam bezeaua in crema de galbenusuri, si amestecam de sus in jos cu ajutorul unei spatule. 

Spalam afinele. Adaugam afinele in compozitie si amestecam usor.

Ungem tigaia cu un servetel imbibat in ulei. Asa am procedat dupa fiecare clatita.

Cu un polonic turnam incet compozitia de clatite pe centrul tigaii. Trebuie lasam aproximativ 2-3 minut la foc mediu pana fac bule la suprafata iar apoi trebuie intoarsa.

Eu le-am servit cu miere, fructe si unt topit.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite pufoase cu afine si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cremsnit si-un aluat de vis

Postat de RuxyRux

Cremsnit si-un aluat de vis

Preparam mai intai crema: Punem pe foc laptele, cand este caldut luam deoparte o cana (pentru galbenusuri),  iar cand se infierbanta adaugam zaharul si vanilia si amestecam pana la topire....

Citeste continuarea

Prăjitură cu nucă

Postat de panacris

Prăjitură cu nucă

Untul se mixează cu zahărul până devine cremos, apoi se adaugă ouăle pe rând (albuș și gălbenuș totodată!), mixându-se în continuu ( de data asta Thor...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.01.2019, 17:45
la 11.01.2019, 18:21
la 11.01.2019, 18:43
Arata foartee apetisant
la 11.01.2019, 18:54
Delicioase!
la 11.01.2019, 19:18
Delicioase!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking