Desert cornulete cu iaurt si untura

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
17 Sep 2020 | 12268 vizualizari
Desert cornulete cu iaurt si untura

M-a lovit asa o pofta dupa ce am facut gemul de prune incat am framantat niste cornulete. Aveam untura , drojdie proaspata ,niste iaurt si m-am pus sa caut o reteta in care sa intre toate ingredientele astea. Am gasit-o, binenteles pe Bucataras, la bucataras Dana _Retetegg, au iesit niste cornulete de ti se topesc in gura.

Ingrediente

  • Aluat
  • 200 g untura
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 100 g iaurt simplu, eu am avut iaurt cu 10% grasime de la Pilos, iaurt grecesc
  • faina cat cuprinde...mi-a intrat cca 450 g + pentru infainat blatul de lucru
  • Umplutura
  • gem de prune
  • nuca macinata
  • Zahar farin pentru pudrat

Mod de preparare

Intr-un castron am pus untura ( moale), oul, iaurtul, drojdia sfaramata si sarea, am omogenizat bine, apoi am inceput sa adaug faina pana am obtinut un aluat suficient de tare cat sa se poata intinde.

Am intins o foaie subtire, am asezat o farfurie deasupra si am decupat un rotund, apoi am taiat in 8 parti egale. Pe fiecare parte am pus din amestecul de gem de prune cu nuca macinata, apoi am rulat, formand cornuletul.

Am asezat cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt, am preincalzit cuptorul la 180 grade C, apoi am bagat tava in cuptor, pentru cca 20-25 min, cand incep sa se rumeneasca frumos sunt coapte. Le-am scos din cuptor si asa calde le-am tavalit prin zahar pudra.

Binenteles ca am mancat asa fierbine, la ce pofta aveam, nu a mai contat ca era fierbinte. Foarte bune, fragede, gustoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu iaurt si untura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert cornulete cu untura si iaurt

Postat de mirela0911

Desert cornulete cu untura si iaurt

Intr-un bol se pune faina cernuta, se adauga sarea, zaharul pudra, drojdia uscata, untura si iaurtul. Se amesteca toate ingredientele apoi se ratoarna pe masa de lucru si se framanta pana se...

Citeste continuarea

Desert cornulete cu rahat

Postat de Reli_B

Desert cornulete cu rahat

Intr-un bol am cernut faina si am pus sarea. Am incalzit usor 150 ml lapte in care am pus apoi 1 lgt zahar si 2 lg de faina. Am pus si drojdia si am amestecat bine. Am lasat sa creasca. Am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.09.2020, 20:57
yammy
la 17.09.2020, 21:21
minunate
la 17.09.2020, 21:48
Pffff, noroc că suntem la dietă Altfel aș da drumul la butoane! )
la 17.09.2020, 23:09
Astea-s cornulete de acelea cum scrie cartea !!! Pana una alta pun reteta la favorite
la 17.09.2020, 23:23

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking